Livet runt 40

När kände ni rörelser i magen första gången?

När man är gravid för andra gången kan man ju inte låta bli att jämföra med hur det var första gången.
Jag minns att jag kände små små fladder väldigt tidigt med Olivia. Så vitt jag minns det redan i vecka 13-14. Folk trodde mig inte, men jag vet var det var. Det vet man!
Men nu känner jag ingenting. Jag har inte känt något fladder eller grodyngelssim i magen. Och så sägs det att man ska känna saker och ting mycket tidigare andra gången. I think not! Vecka 15 nu liksom. Hallå..
Känner ingenting.
Ska man behöva oroa sig nu? Vid det här laget hade jag redan fått ett ultraljud och visste att Olivias lilla hjärta slog. Nu vet man ingenting och iochmed att jag inte känner något så funderar man ju.

När kände ni första gången?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. missmemo

    Första kände jag vecka 20 tror jag, andra kände jag vecka 13-14 nånting har jag för mig 🙂
    Första var ju väldigt lugn och andra väldigt livlig under hela graviditeten (håller även i sig utanför magen kan jag säga)

  2. Karin Å

    Jag började inte känna av den här krabaten förrän några veckor sen, är i v 28 nu. Det beror ju på så mycket om man känner nåt eller ej. På mig sitter moderkakan i framkant vilket gör att det är svårare att känna fosterrörelserna. Sen kan ju bebisen du har i magen nu helt enkelt vara lugnare än Olivia.

  3. Sandra

    Med Neo, vårt första bebis och enda hittills kände jag som en guldfisk fladdrade redan i vecka 16. Då trodde inte folk mig heller. Det menade på att det var för tidigt och att det borde komma mer i vecka 20 och framåt men nix i veckan 16 kändes det, dock väldigt ytligt om man sedan jämför med längre fram =)

  4. mammatill3

    Med Emma(1:an) Kände jag det som fladder första gången i v 18 och riktiga rörelser i v 20. Sandra(2:an) Kände jag det redan i v 17. Viggo(3:an) Kände jag det i v 16. Så man kan väl säga att jag var ”sen” med att känna rörelserna 😉