Livet runt 40

Det gäller att vara snabb

Olivia har sedan hon lärde sig pincettgreppet plockat upp skräp från golvet. Och sedan hon ”lärt” sig att det är aj aj stoppar hon inte först in det i munnen.
Nej, då. Hittar hon skräp hon inte vill smaka på först, sträcker hon upp det mot oss. Då gäller det att vara snabb som få och plocka det ur hennes små fingrar och säga tack tack och ge beröm.
För ser vi inte att hon sträcker upp skräpet, då tycker hon det är okej att stoppa i munnen sen.
Obs! Detta gäller inte om hon hittar mat på golvet, typ bitar av rån. De åker snabbt in i munnen och anses inte vara skräp.
Men fatta vad duktig hon är. Mamman är stolt.
Som ni ser är vi uppe med tuppen. Olivia somnade som en stock 19,30 igår efter välling och bad. Tog nog inte mer än 10 minuter. Sen har hon i stort sett sovit hela natten förutom ett par uppvaknanden med lite nappletning.
Men imorse klockan 7 gick vi upp. Hennes far var inte så himla tystlåten imorse när han skulle till jobbet nämligen, så ingen av oss lyckades somna om.
Men idag ska vi till öppna förskolan igen. Vi har stämt träff med Dino och Dinos mamma och eventuellt Simon och Simons pappa. Några vi lärt känna från babyrytmiken. Något som är roligt är att Dinos mamma och jag var på BB precis samtidigt med våra bebbar. Vi vankade av och an i korridorerna och födde på samma dag 12 december.
Jag berättade för henne för några veckor sedan att vi var gravida igen och i förrgår berättade hon samma sak. Deras var dock absolut inte planerat, men lika välkommet ändå.
Roligt minsann.
Nej nu blir det kaffi.
p.s. Igår blev snuttapan 13 månader. Hon gör ännu inga tendenser till att vilja gå själv. Går bara lite när vi släpper hennes händer, annars så kramphåller hon våra fingrar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.