Livet runt 40

Hur väljer man syskonvagn?

När vi valde vagn till Olivia föll valet ganska lätt på Kronans barnvagnar. De var bäst i test och var rejäla och hade ett stort utrymme under vagnen att lägga saker i. Sen när man köpte vagnen fick man med sitt och liggdel, skötväska, åkpåse, insektsskydd, regnskydd, hjulskydd, pump till däcken m.m. Allt för 6.700 kr inkl. frakt.
Tycker jag var suveränt. Vi är supernöjda med den vagnen och det kommer svida lite i hjärtat när vi ska sälja den. Vad kan man sälja en begagnad fin barnvagn för idag? Tycker det är svårt.
Men det största problemet är egentligen inte det. Det är att hitta en syskonvagn. Vi behöver ju uppenbarligen det då Olivia kommer vara 1 år och 8 månader när knyttet kommer till världen. Jag vill inte ha en syskonvagn där liggdelen är överst och sittdelen under liggdelen. Jag vill ha dem bredvid varandra. Kan ju inte vara roligt att sitta därunder liggdelen !
Jag har googlat och letat efter syskonvagnar, men tycker det är svårare att välja. Självklart är säkerheten nummero uno som vanligt!
Så HJÄLP!!! Dessutom gillar jag inte de här små hjulen som många vagnar har. Jag gillar rejäla hjul. 4 vanliga tack. Inga små hjul som svänger av sig själv så man blir rabiat och lämnar vagnen att stå till slut.
Så.. hur valde ni syskonvagn och har ni några tips på märken som är rejäla och bra?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Rek donkeyn… Ok ngt dyr men vad jag är kär i den!
    Hjulen fram är svängbara men stora och det har funkat i vinter..

  2. Andriana

    Du har perfekt ålders skillnad mellan dina bebisar så då passar Bugaboo donkey duo perfekt. Den är så snygg, jätte praktisk och lätt att köra. Den kan även bli en mono vagn när din äldre bebis inte vill åka vagn längre.

  3. veronica

    Åh, jag är vagnfreak! Tycker inte det finns några bra syskonvagnar egentligen, gillar inte att vända den lilla framåt så tidigt.. Därför har vi gjort lite egna varianter av phil&ted… Vi har även testat babytravel som de sitter sida vid sida, den såldes illa kvikt då den var så klumpig. Vi åker ju bil om vi ska någonstans så ihopfällning måste vara smidigt. Om du inte ”bygger om” Phil&Ted så sitter stora syskonet över bebisen i början när liggdelen är på. Annars så har vi inte haft några problem med syskonet bakom. Axel ville sitta bak länge då han är blyg, Alice ville sitta fram för att se bra, nu när de behöver byta på grund av viktkraven tycker Alice plötsligt att det är ok bak.. Men det är säkert olika från barn till barn. Se och njut! Om du undrar ngt så fråga, jag har testat de flesta vagnar, hehe… http://mammaveronica.blogg.se/category/philted.html
    Jag länkar till Phil&Ted kategorin, men under ”vagnar” så hittar du nog andra märken vi testat!

  4. Magda

    Vi har samma dilemma, med syskonvagn. Nora är ju 1år och 9 månader så hon orkar ju inte gå flera km. vi har typ 1km till affären.
    Vi är dock inne på en Emmaljunga twin cerox (tror jag den hette). Den har mindre hjul fram, men det går vad jag har förstått att vända ena delen framåt och ha den andra emot sig. Och så går den in genom alla standard dörrar och lite så. Känns som ett bra val. men vet inte säkert än.
    Förresten kanske ni inte ska sälja vagnen, kanske behövs på dagis till nån av dem sen, och det är ju inte alltid båda barnen ska med så då kan det vara bra att ha en enkelvagn och slippa släpa på dubbeln. Vi kommer inte sälja våran iallafall inte första halvåret.
    Lycka till i letandet och hojta gärna till om ni hittar nåt fantastiskt!