Livet runt 40

Gör ni nyårslöften?

Varje år gör tusentals svenskar och andra naturligtvis nyårslöften. De ska sluta röka, gå ner i vikt, ändra kost, bli bättre på att höra av sig till släkten och familjen och man ska börja träna.
Hur många håller detta? Det är nog marginellt få som gör det. De som ska sluta röka, ska bara ta en sista. De ska bara feströka eller så mår de så dåligt psykiskt just nu att ciggen hjälper dem att må bättre.. yeah yeah
De som ska börja träna gör det i några veckor, månader kanske till och med. Det ser man på Friskis. Det är fullt hus januari -april. Sen kommer våren. Folk är ute mer. Sommaren är det tomt. Hösten går man inte dit igen.
De som ska ändra kost kanske gör det. Byter ut vanligt durumvete pasta till fibrer. Byter ut mackor till havregrynsgröt. Även detta tror jag är en fas. Helt plötsligt äter man fibrer, men inga grönsaker. Man byter inte ut halvfabrikat mot att göra egna såser (vilket inte alls tar mycket längre tid än påssåser).
Jag kanske låter jäkligt hård, men jag tror inte på nyårslöften. Det blir ett tvång i hjärnan. Man säger till sig själv nästa år ska jag INTE röka. Jag ska INTE festa lika mycket.
Hjärnan uppfattar inte ordet INTE och kan därför inte ta in detta. Det hjärnan hör är Jag ska röka och Jag ska festa lika mycket.
Ex. säger jag till er ” Ni får INTe tänka på rosa Elefanter!”. Vad är det ni tänker på då?
Jo.. rosa elefanter.
Jag har slutat med nyårslöften, för jag har aldrig hållt dem  någonsin. Varför inte istället göra mål ? Min förhoppning inför 2012 är att jag ska gå ner 10 kg, Mitt mål inför 2012 är att jag ska dra ner på rökningen och förhoppningsvis sluta efter sommaren.
Man kan börja smyga igång träningen. Man kan lägga till grönsaker på tallriken. Våga vägra köpa Billys panpizza och Gorbys piroger. Man kan försöka att laga egna köttbullar.
Klart som fan man ska unna sig här i livet oxå. Särskilt när det gäller mat anser jag. Man kan inte säga hela tiden att nej, nu är det slutätet på godis. Nu ska jag inte äta pizza på x antal månader. Nej nu slutar vi med feta såser.
Vad sjutton? Varför då? Om man nu ändå har börjat röra på sig, varför då inte unna sig en pizza ibland. Unna sig en sås på vispgrädde. Det är ju så tusan mycket godare än mellangrädde. Eller hur?!
Dessutom så är vispgrädde rent. Det innehåller inga tillsatsämnen som matlagningsgrädde gör och därför bryts det ner bättre av kroppen och kroppen kan lättare göra sig av med det den inte behöver.
Sen är det klart.. man ska väl inte ha vispgrädde i allt, men shit vilken skillnad på smak det blir!
Så tror ni på nyårslöften? Har ni några själva och isåfall brukar ni hålla dem?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag och Kosti har ett gemensamt nyårslöfte eller mål….Köket SKA vara helt klart till jag börjar jobba i april 🙂

  2. veronica

    Hahaha… Jag ska gå ner i vikt, fast inte för att det är nyår utan för att det känns lagom dags nu efter bebis… Har gjort det nu två år i rad precis efter nyår. 10kg har gått bra sen stopp… Ah, då har jag visst plussat! och enligt min bm går man upp mer under grav om man gått ner mkt innan… kan nog stämma, gick ”bara” upp 6 kg med emma och Axel, med Alice 12 kg och Rickard 22 (varav 17 de sista två veckorna)… Men nu ska de bort så jag kan leva kvar tills de blir vuxna lixom…
    Mitt löfte blir att inte sälja crosstrainern, lätt, ingen vill väl köpa den… Men ja, ska man ändra ngt i livet måste man nog ha en bättre anledning än att det blir nytt år!