Livet runt 40

Lite egen sjukdom på det här

Ja men då drabbade även streptokockerna mig. Jag hostar och har svinont i halsen, mest nattetid eftersom det är jobbigast naturligtvis.
Igår drog jag även till med att spy en gång, så jag trodde jag fått magsjukan. Kunde inte äta på nästan hela dagen, något som oroar när man är gravid. Försökte få i mig 2 knäckemackor på kvällskvisten iallafall och det gick bra.
Så idag är Andy hemma med Ollie. Jag ligger på rygg i soffan och kollar tv.
Fy fan.. jag var ju nyss sjuk liksom, men vem kan stå emot bebisbaciller? De är ju verkligen enormt starka.
Har även ringt vårdcentralen för ny läkartid för Olivia. Vi måste ha en ny antibiotika så inte streptosarna kommer tillbaka.
Fick tips igår om att det kunde ha varit scharlakansfeber Olivia fått av en vän på Facebook och så här står det om scharlakansfeber:
Scharlakansfeber orsakas av streptokocker, men är i dag en ganska ovanlig barnsjukdom. Första tecknen är feber, halsont och illamående. Sen kommer småknottriga utslag. Senare fjällar huden. Scharlakansfeber behandlas med antibiotika. Kontakta vårdcentralen vid behov.

Scharlakansfeber orsakas av grupp A-streptokocker. Sjukdomen är numera ganska ovanlig.

Streptokockerna vid scharlakansfeber bildar ett gift, toxin, som ger de typiska symtomen. Man kan bli smittad av streptokocker igen, men då får man i regel bara halsfluss eller svinkoppor.

Symtom på scharlakansfeber


Scharlakansfeber börjar med feber, halsont och allmän sjukdomskänsla. Illamående och kräkningar kan också förekomma. Efter något dygn framträder ett småknottrigt utslag över hela kroppen. Utslagen kan vara svåra att se, men du känner dem med fingertopparna.

Efter ett par dagar blir även tungan småknottrig och röd, så kallad smultrontunga. Svalget är rött och halsmandlarna, tonsillerna, svullna och täckta med beläggningar. Barnets kinder är röda, men runt munnen är huden blek.

Efter ett par veckor brukar huden, framför allt på händer och fötter, fjälla ungefär som efter en stark solbränna.
Det både stämmer och stämmer inte på Olivia. Hon har inte de där utslagen på tungan och är inte blek i ansiktet. Så jag tror verkligen att utslagen kommer från medicin.
Hoppas verkligen vårdcentralen ringer upp idag, så vi får ny medicin pronto!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.