Livet runt 40

Vecka 11 magbild

20111223-114910.jpgNu är bebisens sitthöjd ungefär 4 cm. Alla kroppsdelar finns med, från tandanlag till tånaglar och fingrar och tår har nu separerats helt. Bebisen rör sig massor och sparkar och sträcker på sig. Det ser nästan ut som vattenbalett och ju mer fostret utvecklas, desto mer rör det på sig.

Takten av kritisk utveckling trappas ner under de kommande veckorna. Bebisens huvuduppgift de kommande 6 månadernas är att bli större och starkare så att den kan klara sig utanför livmodern.

Om man jämför med första graviditeten så tycker jag att jag har fått mage tidigare.  Visst ser man lönnfet ut, men vad sjutton man är ju sambo och äter gött och så är det ett litet knytte i magen. Igår fick jag en rosa flytning/blödning, på morgonen. Det hade jag med Olivia oxå flera gånger och eftersom det inte kom något mer så lade jag ner den funderingen.

Jag känner fortfarande ingenting i tuttarna, de är lika platta som vanligt. Illamåendet har nästan helt gått över, men jag har ingen direkt matlust. Tandköttet värker som fan och jag är lite tröttare än vanligt.

Nu är det bara 7 veckor kvar till ultraljudet. Fasiken vad spännande.

Och ja… vi ska ta reda på vad det blir denna gång med.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.