Livet runt 40

Alvedon och julmarknad

Imorse när jag slog upp mina grönblå var det mörkt och dunkelt i sovrummet. Olivia var vaken och jag stoppade in nappen och gick på toaletten. Andy sa att klockan var mycket, men jag var av en annan åsikt. När jag sedan gick in i köket för att kolla så fick jag något av en chock. 8! Eller ja 07.57 för att vara exakt.
Olivia har alltså sovit utan att vakna mellan 21-08. Det har aldrig hänt. Någonsin.
Jag har sovit mellan 23-08, med en vakning. Alltså.. Alvedon för kommande tänder är ju asbra, men hur länge kan man ge det då? Jag kan vänja mig med att få sova faktiskt. Jag kan tänka mig att göra det till en vana. Ingen överdrift där inte.
Annars har jag faktiskt tagit mig i kragen och julpyntat här idag. Jag slänger upp allt nu. Julgran, tomtar och stjärnor. You name it. Jag längtar gärna in julen med pynt, men direkt efter jul ska det bort. Då är julen över. Vägrar ha det kvar till tjugonda knut. Tradigt värre!
Efter julpynt och lite renovering var vi tvungna att få lite luft och drog till Alsters Julmarknad. Tredje året vi åker dit nu och det är så mysigt. Litet och gemytligt. Smakprovningar överallt och det är något jag och Andy gillar. Vi har ätit alltifrån mackor, valnötsost till älgkorv och ostkaka.
Vi köpte med oss marknadskarameller hem (mycket krämiga dessutom bör tilläggas), rökt lamm, merengekorvar, hembakt tunnbröd (nybakt) och delikatesspotatisar (som ska avnjutas ikväll).
Olivia satt och mös i sin vagn och kollade in hundar och hästar och annat löst folk. Verkade tycka det var ofantligt spännande.

Fick dessutom ett hett tips på marknaden att det är på väg att öppna en liten saluhall här i Karlstad. WOHO säger jag. Det är det jag saknar här i stan. Finns väl inget mysigare än att gå omkring i en saluhall och smaka på mat?

Håller tummarna för att det blir så.

Nej nu slutar Mumin på barnkanalen och det är middagsdags för Oliven. Fattar egentligen inte varför jag har på barnkanalen när det bara är jag som kollar.. hmm.. kanske just därför den är på..

Vem vet?

Glöm nu inte ”En idiot på resa ” 21,30 på SVT ikväll. Kanske det bästa som går just nu på tv.

Glad Advent!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.