Livet runt 40

Tips mot illamående mottages tacksamt

Idag är första dagen jag känner enormt illamående. Imorse trodde jag att jag skulle börja kräkas, men som tur var gick det tillbaka.
Med Olivia kände jag inget illamående. Jag var förskonad, så detta är verkligen en ny värld. De sura uppstötningarna jag har är som att jag är höggravid och bebis ligger och trycker emot. Men just nu är ju lille knyttet dock bara knappt en centimeter och han (?) har inte så mycket att göra eller trycka emot där inne.
Jag har nu tagit en långpromenad för att försöka få bukt med det. Köpte mig en Ramlösa, hjälpte lite grann.
Så nu vill jag gärna ha tips från er coacher. Som varit med förut. Som kräkts och mått illa. Vad har ni gjort och vad har hjälpt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Janina

    hej!
    Jag har spytt och mått illa ända fram till vecka 22 med båda mina gravidieter! Blää…jag provade allt! Inget funkade på mig. För somliga och även för mig var det enda som hjälpte en del var att äta nåt litet ofta, väldigt regelbundet. Men det där är olika. Vissa tappar aptiten och mår mer illa av att äta. Hoppas det går över snart för dig! Grattis till bebis i magen! Så kul =)

    1. MissJoi

      Men jäklar vad länge du mådde illa!! det hoppas jag att jag slipper my god. Jag kör med småätningsmetoden för tillfället. Det kanske fungerar ett tag. Tack Janina 🙂

  2. Magda

    Citron! lite citron vatten då och då hjälpte mig.
    Och så hjälpte det att äta lite då och då så jag inte hann bli hungrig för då gick det inte att äta sen. Jobbigt att må illa, får hoppas det går över snart.

  3. Malin

    småät, åksjuketabletter (men man blir trött av dom), åksjukearmband (seaband tror jag dom heter), avacado, ät sånt med lite lukt (om du förstår vad jag menar ;), knäckebröd eller mariekex innan du stiger upp på morgonen, torkade aprikoser åt jag mycket av för att hålla tillbaka illamåendet.
    Jag tyckte att armbanden funkade skitbra. Men jag gick ner 5 kg under första delen av mina bägge graviditeter pga illamående och kräkningar. Lycka till 🙂

  4. lillalady

    Jag mådde illa och kräktes varje dag i två månader. Tyvärr finns det inte så mycket som hjälper. Jag prövade allt. Det enda som hjälpte lite för mig var apelsinjuice. Jag levde på apelsinjuice första tiden.
    Det finns tabletter man kan få, men dom hjälpte inte för mig.
    På apoteket finns det sea bands som man sätter på armen, dom har hjälpt vissa, men funkade inte heller på mig.
    Inte så mkt hjälp, men finns inte så mkt att göra åt illamåendet. Det är hemskt, jag vet. Det enda positiva är att det går över 😉