Livet runt 40

De säger att man glömmer med tiden

Efter jag fött Olivia sa jag direkt till Andy – Det blir inga fler barn. Du får vara nöjd med att du har ett barn. Det räcker. Jag gör inte om detta igen.
Jag tyckte att smärtan vid förlossningen och pinvärkarna innan var så vedervärdiga och svåra att jag ville verkligen inte göra om det igen.
Folk sa till mig, man glömmer. Man glömmer smärtan så fort de lägger upp barnet på bröstet så glömmer man smärtan.
Hell no! Inte gjorde jag det.
Då började ju operation moderkaka. Den kom inte ut som den skulle så det blev både akupunktur, kateter och masserande av mage för att få ut den.
När sen Olivia lades på mitt bröst försvann definitivt inte min upplevelse från förlossningen. Jag hade krystvärkar i 2,5 timme. Det är inget man bara släpper på en gång.
Jag hade faktiskt mardrömmar i flera dagar om smärtan till och med.
Efter några månader började jag kunna acceptera att jag faktiskt ville ha syskon. Jag hade accepterat smärtan och att jag faktiskt kunde göra om det igen. Men glömt det hade jag inte.
Alla förlossningar är olika. Några vänner till mig behövde typ bara krysta ett par gånger och så var bebis ute, andra hade krystvärkar i 4 timmar och andra fick gå igenom andra saker.
Nästa förlossning behöver inte alls vara som den med Olivia. Alla säger att barn nummer 2 blir lättare om man hade det lite tufft med barn nummer 1. Det är barn nummer 3 som kan spöka lite i underlivet istället.
Jag vet att man inte ska lyssna för mycket på andra vad de säger och ni ska väl inte lyssna för mycket på mig heller. Detta är ingen skrämselpropaganda haha.. Men om sanningen ska fram.. så glömmer man inte smärtan.
Så ärre bara. Om folk säger annat ljuger de. Det gör inte jag. Fråga mig vad som helst så är jag ärlig och svarar ärligt.
Gör amning ont? Hell yeah! Det går dock över efter 2-3 månader av smärta, men i början känns det som om någon sågar dig i bröstvårtan.
Gör det ont att få kateter? Nej, inte på mig. Sved till lite annars kändes det inget.
Gör det ont att bli sydd? Nej, jag sydde 2 stygn utvändigt och 1 invändigt har jag för mig. Kändes ingenting. Efter en förlossning vet man vad smärta är och att få kateter och bli sydd var ingenting. Kändes inte i en bortdomnad vagina.
Men trots allt detta är vi på´t igen alltså. Jag kan helt plötsligt tänka mig att föda barn igen. Kommer säkert att ha ångest den dagen det är dags, men kärleken man får till sitt barn är ju helt jäkla otrolig. Urhäftig känsla. Och det är verkligen hur häftigt som helst att vi har satt ett barn till världen.
Jag och Andy. Olivia.
Förlossning 20101212 008
Förlossning 20101212 029

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Janina

    Tänk vad olika alla förlossningar kan vara!
    Min tog 46 jävla timmar med fruktansvärda värkar som kom heeela tiden..de knäckte mig! Sen hade sonen kolik första månadena, har aldrig vart så trött i hela mitt liv..och sen var graviditeten HEMSK, allt jobbigt drabbades man av..och ändå kommer det en till bebis i januari nu hahahaha =) hoppas det blir bättre denna gång! Den här graviteten har iaf vart lättare =)

    1. MissJoi

      åh herrejävvlar alltså!! Vi var nog förskonade både i graviditeten och första tiden. Nog för man hade sin tid med kolik och vaknätter ochkrystvärkarna from hell..
      Håller tummarna för dig Janina!

  2. Timjan o Akleja

    Hmm, fast jag har nog faktiskt glömt lite hur ont det gjorde… Minns inte att det gjorde så ont men har samtidigt minnesbilder av hur jag svär och gråter så det måste det ju ha gjort… Skumt.
    Som tur är gör det ju inte ont för alla att amma, jag hade jättetur och lätt med amningen i början, bara nu på slutet det varit jobbigt sen han började bitas. Men det har faktiskt funkat jättebra att dra ner på det så mycket nu, och boobsen är inte ens spända längre! 🙂
    Kram

  3. Malin

    Hade helvetes ont och lång förlossning med Sami. Ilonas kan jag gärna göra om igen. Tog 3 timmar från första värken. Men sprack och blev igensydd men dom hade glömt att sy igen allt. Det gjorde ont. 3 dl blod som samlades i ena skinkan var inte skönt.
    Men det blir inte något barn 3 här inte. Vill inte vara gravid igen och vet inte om jag fixar fler vaknätter och amning o sånt. Har 2 underbara barn, det får räcka 🙂

    1. MissJoi

      Aj som fan Malin. Det låter ju verkligen inte skönt. Jag har alltid sagt att jag vill ha 3 barn, nu känns faktiskt 2 som ett mycket rimligare alternativ haha. Det räcker och blir över säkert. Det viktigaste är iaf att ge Olivia ett syskon.
      Måste ju träffa lilla Ilona framöver :D.

  4. mammatill3

    Jag kan säga direkt att alla har det inte lättare med andra barnet. Vår första tog från första ”riktiga” värk 7 timmar. Dom andra 2 tog vardera 15 timmar. Vilket både min Bm på Mvc och dom på förlossningen tyclte var underligt.
    Sv: Jo dom ska definitivt vara seega annars är det inte ostbågar!! =P Haha jo det där med isen var jag lite fundersam över faktiskt. Men jag ville bara ha det. Inte för att jag skrek Jag ska ha is nu!!!! men jag sa nog till minst 2 ggr iaf… Kommer inte ihåg… Min sista graviditet är lite suddig eftersom jag sov mesta delen av tiden, jepp du hörde rätt… Ont hade jag men jag sov iaf =P