Livet runt 40

Får detta er att tänka på cancer?

Kommer ”hem” till mitt hotellrum och loggar in på Facebook. Möts av statusuppdateringar som ” jag vill ha en elefant i sovrummet” och ” jag har en ko i skåpet”. Detta ska tydligen få mig att uppmärksamma cancer.
Får det det? NEJ!
Jag blir mest sjukt irriterad.
Hur i helvete ska detta få folk att uppmärksamma cancern? Sätter jag helt plötsligt in pengar på Cancerfondens konto för att jag ser att ngn vill ha en ko i sitt skåp?
Nej. Det som får mig att sätta in pengar är att mina småsyskons pappa dog i cancer. Att min morbror dog i cancer. Att min ingifta farbror dog i cancer. Att vänner och bekanta och kusiner till mig haft och har cancer. Att för mig okända barn och vuxna har obotlig och botlig form av cancer.
Det får mig att tänka på cancer.
Inte skitsaker på Facebook som statusuppdateringar om elefanter.
Skärp er för fan och gör en skillnad istället.
Ursäkta mitt irriterade inlägg men detta ligger mig verkligen nära till hjärtat.
Alla kan vi förändra.
Alla kan vi hjälpa till till forskning.
Med pengar.
Och stöd till dem som behöver det.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Timjan o Akleja

    Word! Stör mig också på allt trams på fejjan. Jag och en kompis började skriva bröstcancerfondens PG-nr istället och uppmana folk att sätta in pengar. Tror att det eller ett sånt inlägg som ditt, väldigt bra, gör mer för cancersjuka än löjliga statusar!

  2. bitterpappan

    Håller med dig fullständigt, haft två inlägg om just Facebook på min blogg. Tycker det är ett hån mot sjukdomen när de skriver allt sitt skit på Facebook. Ändring gör du genom att skänka pengar till Cancerfonden!

  3. axelina

    Håller med! Ärtjänstledig nu för att vara med min pappa hans sista tid. Han har leukemi. Folk borde skänka en slant, bli blodgivare eller nåt istället.