Livet runt 40

God tomatsallad

Igår höll jag och Oliven oss hemifrån i stort sett hela dagen. Andy renoverade lägenheten och av någon anledning skulle vi vara i vägen..hehe.. Vi skulle som sagt ha åkt och badat, men orka! Vi tog en lång promenad istället och hamnade hos mamma och käkade lunch där.
På eftermiddagen mötte vi upp Andy på stan och gick och strosade. Vi köpte lite födelsedagspresenter till små barn som fyller år i OKTOBER!! haha.. det gäller att vara förberedd. Så nu är både lilla söta Alva och lilla fina Tyr klara. Känns jäkligt skönt.
Kvällningen tillbringades i tvättstugan för mig. Andy tog Olivia och jag gjorde nog inget annat än att springa i trappor ner o upp från källaren. 6 maskiner tvättades. GOSH. Jag ångrar grymt att vi avbokade förra helgens tvättid. Men men.. Jag tycker faktiskt det är jäkligt gött att tvätta. Tycker inte det är jobbigt, bara skönt att känna att det försvinner från sängkammaren och luktar gott i garderoberna.
Senare på kvällen gjorde jag så jäkla god mat om jag får säga det själv. Jag och Olivia gick förbi Hagahallen på väg hem och köpte med ingredienser till en riktigt god tomatsallad och så fläskkarré till det. Fläskkarrén saltades och pepprades och smörjdes in med en rökig glaze från Asado. SMASK.
017
Tomatsallad
Köp olika sorters tomater, gärna plommon, körsbärs, vanliga och i olika färger för finhetens skull. Skiva dessa.
Strö flingsalt över.
Hacka en kruka färsk basilika och strö över.
Ringla honung över härligheten. Cirka 2 msk.
Svartpeppar.
Häll över jungfruolja och vit balsamvinäger, cirka 2-3 msk av varje.
Ta saften av en halv citron och häll över tomatsalladen.
Rör runt och låt stå i cirka 15 minuter.
Den blev sååå god! Och den kändes väldigt fräsch så här i sommarvärmen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.