Livet runt 40

Paus och nattamning

011Jag och Olivia tog en tripp till ICA Kvantum förut och då slank denna tidning ner. Jag vet inte vad det är med sommaren, men sommar och korsord hänger ihop på någe vis. Precis som pocketböcker och stranden, såsom ler och långhalm, såsom ur och skur.. ja ni fattar.
Jag har redan löst 4 korsord. Japp så duktig är jag. Jag behöver ju inte berätta att 3 av dem är för barn mellan 7-15 år utan ni kan få tro att jag är precis så duktig jag utgör mig för att vara.
Jag får pirr i magen av att lösa bildtexten innan jag löst alla ord runt omkring. Denna gång ska jag banne mig skicka in lösningar oxå så man kan få chans att vinna något.
Idag kom förresten Andys cykel från Postkodlotteriet. Den är vit och fin och alldeles sproilans ny och med texten Postkodlotteriet tryckt över hela cykeln. Så ingen tar miste på var den kommer från. Får väl se om Andy kommer vilja cykla på den. Jättesnällt av Postkodlotteriet att lotta ut 6000 cyklar, men klart som sjutton att de lottar ut dem när man får cykla omkring med gratisreklam. Jaja..
Igår såg jag förövrigt ”The adjustment bureau” med Matt Damon. Bra film. Lite kärlek – lite scifi. Annorlunda film som handlar om ödet och om vi verkligen styr över saker som händer – egentligen.
Olivia sover redan. Hon har varit vaken sedan halv fyra nu och är helt över trött. Tänkte att hon inte skulle få sova mer sedan eftermiddagsluren och shit vad hon somnade fort. En vällingflaska och 5 minuter senare ligger hon och sover sött. Hoppas hon sover till minst fyra imorgon bitti. Inatt vaknade hon 23.37 exakt och jag gjorde som jag bestämt – ammade inte utan bara körde napp i mun. Det tog 40 minuter, men sedan sov hon igen. Till 02.22 då var hon hungrig. Det köpte jag.
Men hur länge ska man nattamma? Hur länge behöver de den extra näringen egentligen? Min unge vägrar ju låta mig sova hela nätter och jag tror att vi kommer få vänja av henne med detta snart.
Tips?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melanie

    Sv:hehe just sömnen är väl det som ändras mest och oftast, i alla fall här har det varit mkt fram och tillbaka. en period ville hon inte sova alls, dag som natt. En period somna hon 19 varje kväll och sov hela nätter utan att äta. Så ja, det har varierat. Hon sover inte sämre på natten nu, men hon har plötsligt blivit väldigt kvällspigg, mao att hon inte är trött och somnar förren runt 21-22. =) Men ja, det är nog bara en period, för det har ändrats många ggr här hemma som sagt. =)
    Ang. nattamning så har jag inga råd, har aldrig ammat. Men min tjej får fortfarande en flaska välling på natten om hon vill ha det. Visst, dom kanske inte behöver ur den mening att dom behöver näringen tex som när dom är små…Men jag tänker såhär, för mig tar det inte ens 15 min att ge henne en flaska, byta blöja och sen somnar hon om direkt igen. Så vill hon äta så får hon, inget jag tänker tvinga henne att sluta med.Det är också från natt till natt, ibland äter hon inte på nätterna alls… Men jag förstår om det kanske är annorlunda om hon fortfarande ammar.? ….
    Du/ni får prova och se, men jag tror sånt där minskar av sig själv. Men dom kan ju också vakna av ”gammal vana” och den kan man ju försöka bryta. Minska på maten succesivt tex. ?
    Ha en fin fredag!