Livet runt 40

6 månaders kontroll, smakportioner och matstol

Idag var det dags för 6 månaders kontroll hos BVC. Mätning, vikt och läkarbesök.
Skrutt vägdes in på stadiga 6620 gram och mättes till långa 65,5 cm. Hon följer sin kurva perfekt.
Läkaren sa att det nu var dags att byta ut en måltid mot vanlig mat för Olivia. Herregud sa jag.. är hon mogen och stor nog för det? haha… månaderna bara springer iväg.
Vid 6 månader kräver de mer energi och mer mat. Nu börjar tydligen mjölken i brösten blir mer vattnig och inte så mättande för henne heller. Det rekommenderas att vi bytte ut lunchmålet mot mat och kompletteringsammade vid behov EFTERÅT. Vi kunde även ge välling inför nattning.
Läkaren tyckte att jag kämpat på bra och det var dags för mig att få sova en hel natt.. JA TACK säger jag. Så ikväll blir det amning, bad och innan nattning introduceras Nestlés Godnatt mild havrevälling.
Jag vet att Andy kommer tycka det är skitmysigt att han nu kan bli mer delaktig och kunna mata skrutten han med.
Vi stegade iallafall hemåt med raska steg och bytte ut amningen klockan 14 mot den kulinariska måltiden potatis och palsternacka mos.. mmm… Och ja du jävlar vad hon åt. Men tror ni hon blev mätt? ICKE… det var allt gott med puppe till efterrätt oxå.
Nu ligger hon och sover proppmätt i vår säng. Själv väntar jag på att Andy ska komma hem så vi eller jag.. kan åka och storhandla. I love it. Det finns nog inget bättre än att fylla kyl, frys och skafferi med varor.
Förresten visste ni att Nestlé oxå har ett poängsystem som Libero om ni köper deras barnmat? Jag registrerade mig på deras hemsida häromdagen och fick igår hem vällingsprover och en massa rabattkuponger. I like it.
Måste även börja kolla runt på matstol till Olivia. Någon som har något tips på en bra och säker?
Ha en god fredagskväll.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Stokke såklart! Kolla blocket.
    Bra att ni får börja med välling, hoppas Olivia tycker att det är lika gott som Wilma gör.