Livet runt 40

Nya nattningsrutiner

Häromdagen bestämde vi (läs jag) att vi skulle börja med nya nattningsrutiner. Vi hade bra rutiner förut för några månader sen, men av någon anledning har de ruckats på. Det är säkerligen lilla Olivia som ändrat dessa själv, men nu fick det vara nog.
När hon blir trött, OBS! inte sover, lägger vi henne i hennes säng (där hon då blir tvärpigg) och sjunger lite sånger, eventuellt läser en saga för henne en stund. Klappar om henne och pussar på henne lite och till slut låter vi henne bara ligga där själv och gosa med Dinglis och suga på nappen.
Igår satt jag kvar på sängen en lång stund för att se om hon skulle börja skrika, men flyttade mig längre och längre ifrån. Till slut var jag ute ur rummet och sen när jag gick och kollade till henne efter 5 minuter sov hon.
Det är ju precis så jag gör dagtid när hon ska sova, förstår inte varför det ska vara svårare på kvällen.
Jag har alltid varit noga med att inte söva Olivia genom amning. Jag har alltid velat att hon ska kunna få somna själv, även om det tar en stund. Tror att man har mer att vinna på det i framtiden.
För tänk om hon alltid skulle behöva folk till hjälp för att somna… tänk er själva i den situationen. Om du alltid skulle behöva folk till hjälp när du skulle sova.
Satan vad stressigt.
Godmorgon på er förresten. Kan ju meddela att dessa nya nattningsrutiner EJ hjälper något på natten. Hon vaknar fortfarande varannan timme för mat. Jag har försökt att kolla ifall hon verkligen är hungrig, genom att stoppa nappen i munnen eller byta blöja. Ja men tjena.. vilken gallskrik det blev istället! Hon var verkligen hungrig!! Så jag tror det kommer bli bättre när man kan ge henne gröt på kvällen.
Det tog vi förresten och testade som smakportion igår. Banangröt från Semper. Grimaser gjorde hon. Det verkade inte lika gott som potatis och bröstmjölk och smör.. Får se hur det går sen idag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken M

    Haha… jajjemen ! Jag skickar över honom lagom till läggdags ikväll så kan han föregå med gott exempel 😉
    Skämt å sido, det där med sömn går ju i perioder och jag räknar inte med att detta ska vara för evigt…
    MEN jag tänker njuta så länge det varar !!
    Ha en mysig helg 😉