Livet runt 40

The Magic of Dingliisar


Man hör så lätt nu när Korven är trött. Hon skäller och gnäller och blir nästan inte tyst när man ens stoppar in nappen i munnen på henne. MEN så fort man lägger hennes snutteDingliis över ögonen och pannen då börjar hon himla med ögonen på en gång. Det är något magiskt med det där. Vi hade lite svårt förut att få henne att somna och fick gå runt med henne i famnen och vagga och sjunga omvartannat.
Nu kan vi lägga henne själv, stoppa nappen i munnen och lägga Mr Dingliis bredvid och vips så nattar hon sig själv. Hon gosar in sig i den och drar den själv över ansiktet.
Ser ju ganska gött ut eller hur?
Vi har en rosa till sovrummet och en beige vi använder dagtid. Helt suveränt!
Natten har jag och Korven tillbringat på soffan. Hon har hostat så mycket så jag ville att Andy skulle få sova, att vi gick upp och lade oss i vardagsrummet istället.
Hon har vaknat varannan timme för amning och hostat däremellan. Stackarn. Även om hon sitter och sover i sin bilbarnstol så kommer det så mycket slem emellanåt att hon nästan har svårt att svälja ner eländet.
Innan nattningen igår gav vi henne lite flytande Alvedon så det skulle lugna och slappna av. Men det blev ju en rejäl back-fire om man säger så. Olivia blev lite speedad och bara satt och skrattade så fort vi tittade på henne i bilbarnstolen. Hon ville prompt leka och hoppade upp och ned när vi tog loss henne. Hon lekte rejält och intensivt i 10 minuter för att sedan däcka ihop totalt igen. Men jag tycker inte Alvedonen gjorde varken till eller från på stackarn.
Nu ligger hon helt utslagen här i soffan. Det är så skönt att hon får sova utan att hosta emellanåt. Usch, jag hoppas verkligen det här går över snart!
Det räcker nu.
För övrigt har sjukdomen tagit om på Andy återigen. Han är på jobbet, men är inte frisk.
I eftermiddag åker jag och miss Korv till mamma/mormor för tvätt. Vi har den mest enorma tvätthög som skådats efter en veckas sjukdom med allt vad det medfört sig. När vi väl har haft tvättid här i huset har vi inte orkat gå ned då alla legat i feber. Tur att ens mamma då kan boka tvättid som man kan utnyttja. Undrar om hon kan tvätta allt åt en med eller om vi måste hjälpa till..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia...Mamma till Lexie

    När jag läser detta så gör det även ont i mig. Efter den skrikperioden Lexie hade i går så kan jag bara ana mig hur det är för Er och Oliven! man vill ju bara att dom ska må och ha det bra!! Dom små stackarna!! Sen att ni också varit sjuka på kuppen gör det ju inte bättre.
    Men nu vänder det ska Ni se.. det kan bara bli bättre! 🙂
    Kram