Restaurangerna ombord på Viking Grace var riktigt bra. Fräscha restauranger och det märktes verkligen att fartyget är relativt nytt. Vi lyckades få ett mysigt fönsterbord både vid frukosten och på den tidiga middagen. Frukosten åt vi i restaurang Aurora som serverade frukostbuffé när vi steg ombord på båten på morgonen. Där fanns allt man kan önska sig vad det gäller varm och kall frukost. Alltifrån äggröra, bacon, korvar till olika sorters pålägg, bröd, yoghurt, flingor, frukt till kaffe och juicer. Vi fick en riktigt bra start på dagen och var mätta länge.
Middagen bokade vi på a la carte restaurangen Oscar. En mycket makfull à la carte-restaurang med ”fine dining”. De kulinariska höjdpunkterna tillreds med säsongens bästa råvaror från när och fjärran. I den tidlösa och moderna inredningen finns en öppen vinkällare samt stora fönster med utsikt över hav och skärgård.
Oscar fick sin egen Ville Viking meny och kombinerade ihop en egen rätt, köttbullar med pommes frites och grönsaker och sedan blev det glass med kolasås till efterrätt.
Både jag och mamma åt Pocherad östersjögös med senapssmaksatt gräddstuvad rödbeta till huvudrätt. Riktigt gott. Med ett passande spanskt vitt vin.
Till dessert tog vi både en ostbricka, som passade bra till det vita vinet och sen var jag riktigt sugen på glass.
Vi åt en tidig middag och det var så otroligt vackert och mysigt att sitta i restaurangen och njuta av utsikten. Nästan halva nöjet med kryssningen är ju att kunna njuta av vädret, utsikten och såklart god mat.
Restaurang Oscar har även en specialmeny komponerad av Michael Björklund, Ålands mest kända kock med mängder av hedersuppdrag och tävlingsmeriter i bagaget. Specialmenyerna serveras i Oscar à la Carte 2/3–30/4 och speglar Michael Björklunds matfilosofi: renodlade smaker utan krångel, medvetna val av säsongens råvaror.
Matupplevelsen är ju en stor del av kryssningen.
Michael Björklunds mat är mums, var ju på pressvisningen kram/Diana