På min härliga tjejkryssning i veckan på Silja Symphony avnjöt vi en riktigt god sjurätters middag komponerad av Matti Jämsén på restaurangen Bon Viviant.
Det var länge sen jag åt en 7-rättersmiddag, så det var minst sagt riktigt lyxigt. Är så nöjd att jag fick himla bra bilder med den nya Sony kameran också.
Rödbetsmousse och serranochips (ej inkluderad i sjurättersmenyn)
Till alla rätterna serverades väl utvalda viner och det var sex olika viner som passade till dessa sju olika rätterna.
Laxtartar, pilgrimsmusselmajonnäs och pepparrotsvinäger
Pumpamousse med halstrad getost samt pinjenötter
Stekt havskräfta med kräftconsommé smaksatt med citronmeliss och fänkål
Glaserad kalvbräss med rostad lök
Halstrad sik med sikrom och blomkål
Morotsgranité med dragonskum och apelsin
Rostad hjortfilé med långkokt hjortbog samt rödbetor
Och avslutningsvis; en belgisk våffla med tranbär, sallad och saltad kinuski
Ni förstår nog själva, det var verkligen en middag utöver det vanliga som verkligen var värd varenda krona och riktigt god. Sju rätter låter otroligt mycket, men det är verkligen alldeles lagom portioner så man orkar äta nästan allt. Till middagen serverades även olika sorters färska bröd.
Bild lånad av Diana.
Vi var ett riktigt härligt tjejgäng under middagen Diana, Chatarina, RosMari, Jenny, Matilda och Emma.
Har du ätit en 7-rättersmiddag någon gång? Perfekt att avnjuta när man är barn fri och befinner sig på tu man hand eller kanske på en tjejresa.
Vilken lyxig middag! Det såg inte pjåkigt ut! 🙂
Saknar den där gudomliga våfflan med kinuski, mums!