Härom dagen gjorde jag en riktigt god DulcheDeLecheBrownies som bara blev så god. Fler av er har frågat efter receptet så jag bjuder såklart på det. Inspirationen hittade jag hos Diana från början, men freestylade lite som vanligt.
200 g mörk choklad
110 g rumsvarmt smör
1 dl kakaopulver
3 stora ägg
3 dl ströströsocker
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl vetemjöl
nästan 2 dl dulche de leche inte för fast(lät min koka i nästan 2 timmar)
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att klä en form om ca 20×20 cm med
bakplåtspapper.
Smält choklad, smör och kakao i en skål över ett vattenbad. Rör i blandningen emellanåt så att det blir slätt. Ta av chokladblandningen från värmen när allt smält och ställ den åt sidan för att svalna lite.
Rör i en annan bunke samman ägg, socker, vaniljsocker och salt. Rör ner chokladblandningen och sist vetemjölet. Rör allt slätt så att det blir en blank och fin smet.
Häll smeten i formen och se till att den för delar sig jämnt även ut i hörnen. Droppa ut dulce de leche matskedsvis över smeten. Ta sedan en gaffel och marmorera kolan ner i chokladsmeten.
Baka kakan i ugnen ca 30 min , den ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna helt, skär upp i fyrkanter och förvara den i kylskåp.
Servera med jordgubbar, apelsin eller valfria bär, hallon sorbet & vanilj glass – perfekt combo.
Dom är mumsiga kramis