Laila Högfeldt

Sätta punkt på sociala medier

I dag vill jag lyfta ett ämne som jag tycker är jätteviktigt, att hämta inspiration men samtidigt inte jämföra inspirationen med sig själv. 

När ni kommer in här varje dag så hoppas jag att ni ska inspireras av min blogg. Jag vill att ni ska tänka (för att ta två exempel): ”Åhh vilken fin ny kudde Laila har köpt” eller ”Vad snygg hon är idag”.

När ni har tänkt en mening som är ”bra” om mig vill jag att ni slutar där. Jag vill inte att ni fortsätter och tänker ”Åhh vilken fin ny kudde Laila har köpt, den är mycket finare än min”, eller ”Vad snygg hon är, jag är inte alls lika snygg”, eller ”Vad duktig Laila är, jag är inte alls lika duktig”. Eller vad ni nu tänker. Jag finns här för att ge er små vardagsglimtar från mitt liv, för att ge er inspiration till att laga något gott, tipsa om ett nyinköp eller bara ge er lite vardagsglädje och vardagsinspiration.

 

Jag tycker att det är jätteviktigt att man kan ta inspiration från andra, utan att jämföra den med sig själv. Och det är just det jag hoppas att ni gör. Vi måste sluta jämföra oss med andra och börja betrakta saker utifrån vad det faktiskt är. Jag älskar att hämta inspiration från sociala medier. Jag vet inte hur många snygga, coola och duktiga tjejer jag följer på Instagram, men det är ett par tusen. Skulle jag jämföra mig med alla dem så skulle jag sätta mig själv på botten. Det går inte! Jag älskar mig själv alldeles för mycket för att trycka ner mig själv på det viset. Däremot älskar jag att hämta inspiration, vilket jag antar att ni också gör?

 

Så därför är det viktigt att sätta punkt efter att man har tänkt någonting bra om någon annan. Jag tror att det är bra för både självkänsla och självförtroendet. Tänk positivt om andra och sätt sedan punkt. Hämta inspiration men jämför dig inte med någon annan än dig själv. För vi alla är unika och vi alla är bra på vårt egna vis. Ingen är bättre än någon annan. Det är viktigt att kunna inspireras utan att trycka ner sig själv, speciellt idag år 2017.

Förr i tiden jämförde vi oss med ett tjugotal från vår by, idag skulle vi i princip kunna jämföra oss med hela värden genom sociala medier. Därför är det viktigt att se sociala medier som en inspirationskälla, inte som ett forum där man ska jämföra sig själv med andra.

 

Vad tycker ni om ämnet? Jämför ni er mycket med sociala medier profiler? 

screenshot_20171118-1849551427745965.jpg

Bild från Instagram

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. quordle today

    Regarding this topic, we highly welcome your ideas and perspectives. In this day and age, I believe it is critical, and I welcome the use of the author’s or blogger’s name.

  2. Skribbl io

    In the same vein, I would make it a point to devote the necessary amount of time and effort to draft in this manner in order to achieve my goal of writing an amazing essay.

  3. Hanerry

    We greatly value the information you’ve provided. It’s fascinating to read what you have to say on your blog. You’ve given people a blog post that is both educational and entertaining to read.

  4. who are ya

    This information is really appreciated. What you have to say on your blog is fascinating. You’ve provided readers with a blog piece that serves as both informative and enjoyable reading.

  5. Abbie

    Ett utmärkt inlägg med massor av viktiga detaljer. Jag har sparat din blogg för framtida bruk och är redan prenumerant. Jag uppskattar verkligen att du delar med dig.

  6. dordle

    A wonderful post with a wealth of essential information. I am currently subscribed to your blog and have bookmarked it for future reference. Thank you very much for sharing!

  7. Jennyjenny.se

    Så klokt och helt sant. Ibland blir man så klart påverkad när man inte känner sig så stark men då får man ta en paus från sociala medier. För det mesta är det bara härligt att inspireras av bloggar och Instagram tycker jag ????