Laila Högfeldt

Avtändande snålhets situationer jag varit med om

Något som jag tycker är så fruktansvärt avtändande är snålhet. Jag har varit med om olika situationer där snålheten har varit så pinsam att jag velat sjunka genom jorden.

Här kommer några situationer som jag har upplevt varit pricken över i:et:


– En gång hade min tjejkompis en fest, varav en av gästerna gick runt och letade efter sina burkar som hon hade haft med sig. ”Ska du ta med dig burkarna?”, frågade vi. ”Ja, eller det kanske är lättare om X (värdinnan) ger mig pengar för dom.” Alltså…. WHAT? ?

 

– När vi gick i gymnasiet så lånade jag pengar av en klasskamrat en varm sommardag för att köpa en dricka. Nästa dag tog jag med mig de kronor som drickan kostade. Jag har för mig att det var ca 8 kr eller något liknande. ”Panten, du glömde att ge mig pengar för panten”. ”ehh.. just det”. Så ja,  jag gav honom 50 öre till för ”panten”. ?

 

– En gång satt vi ett gäng tjejer i skolan varav den ena tog fram sitt anteckningsblock och gick igenom en ”skuldlista” där hon hade antecknat vad olika personer var skyldig henne, varpå hon stannade och pekade på en anteckning som var minst sex månader gammal. ”Du är skyldig mig en krona”, sa hon till min kompis. Min kompis fattade ingenting, hon kommer inte ihåg den där kronan. Pricken över i:et var att tjejen med anteckningslistan tvingade min kompis att gå till sitt skåp för att ge henne den där kronan för att hon ”behövde den nu”. Vi pratar fortfarande om händelsen, det är ett av våra internskämt. ?

 

– En gång hade jag och ett gäng tjejer filmkväll. Alla tog med sig något, den ena en cola, den andra chips och den tredje godis, den fjärde något annat etc. När filmkvällen var slut och den tredje skulle gå hem så hällde hon tillbaka godiset i godispåsen och tog med sig påsen hem. Vi dog av skratt… ?

 

Åhh det finns så många mer händelser som jag skulle vilja dela med mig av så att ni kan ta fram popcornskålen – frågan är om jag vågar? Jag är ju inte vän med någon av dessa idag, men tänk om de läser bloggen och blir ledsna för att jag skriver om dem? Eller får det bli deras snål-straff?

Vad tycker ni? Ska jag göra ett till inlägg med ännu mer saftiga snål-händelser jag varit med om? Tryck på hjärtat här under i så fall ♡

IMG_0794

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabelle

    Jaaa så kul! ? När jag var yngre fanns det en kille som ingick i vårt festgäng, han hade alltid med sig saft till att blanda ut sina groggar. Det kvittade om det så bara var några cm kvar av saften. Han kom alltid och skulle hämta sin sagt dagen efter fest…. ?

  2. Johanna Håkansson

    Helt jävla sjukt ju ??. Jag förstår mig inte på snåla månniskor. Jag och min man bjöd han och hans fru på vårt bröllop. Dom var inte bästa vänner men endå rätt bra vänner. Dvs 1000kr per person •2 = två tusen betalade vi för dom med dricka och mat!! Vi har ej velat umgås med dom efter beöllopet. Dom bjöd inte oss på sitt, sen vill dom båda gärna att andra ska bjuda dom på mat, bowling, ute kvällar osv. Tyvärr bor idioterna i nätheten. Min man gick med dottern i barnvagnen för nån månad sen. Då frågade hana kompis när vi skulle bjuda hem då på mat eller när vi ska bjuda dom till vår sommarstuga. Skäms gör han inte heller. Jävla idiot! Nu har även min godtrogna man fått nog efter allt vi betalt till hans kompis så vi vill ej umgås med mer dom. Kanske därför dom typ inte har några vänner ???

    1. lailahogfeldt

      Men alltså, jag blir så trött… Bra att ni inte umgås med dom. Snåla människor tar på energin, hahaha =) <3

  3. Ina

    Alltså hahahaha måste bara dela med mig av en snål-händelse som min vän varit med om ?
    Han och en vän skulle ut och åka kanot en dag och de tog med sig lite mat var som de kunde dela på, vännen hade föräldrar som odlade grönsaker så hon hade tagit med sig en gurka och några små tomater som hon hade snott från landet utan att säga något till sina föräldrar. Allting gott, de delade på maten och hade trevligt den dagen men när de skulle skiljas åt så sa hon till honom att hon skriver upp att han blir skyldig henne 10 kronor för gurkan och tomaten som han hade ätit ??? tycker denna historien är så historiskt rolig, inte nog med att det inte kostade henne något så ”snodde” hon dessutom grönsakerna så hon hade inte tänkt ge pengarna till sina föräldrar utan ville tjäna en slant själv ?

    En annan snålhet som jag själv tvingats uppleva är när jag jobbade på resturang och par brukade bråka om vem som skulle betala haha, minns det så väl en gång när jag stod i kassan (bufféresturang) och de började tjafsa om vem som skulle betala och killen säger: ”alltså jag betalade för godiset innan, vet du hur dyrt godis är på bion???” Haha höll verkligen på att börja skratta åt dem, sååå lustig situation ?

    1. lailahogfeldt

      Haha alltså… HUR Sjukt?!?!! Det sjukaste jag hört i snålväg tror jag. Vem tar pengar för sina odlade grönsaker som man dessutom har tagit från sina föräldrar. ? ? ? Och det med att bråka vid kassan, vi brukar bråka tvärt om!! Jag betalar, NEJ JAG, NEJ JAG. Hahaha… ???? Så kul att du delade med dig! 😀