Laila Högfeldt

À la carte eller buffé

Här på kryssningen får man välja mellan á la carte eller buffé till frukost. Vi testade á la carte första frukosten och buffé andra dagen (eftersom att vi skulle skynda oss för att vi skulle av båten på Haiti). Jag måste säga att jag föredrar á la carte.

Jag ser fördelarna med båda, men personligen tycker jag att det blir väldigt rörigt med buffé. Folk slafsar, tar i slevarna med sina smutsiga händer som jag inte ens vet om de har tvättat (Niclas berättar att inne på herrtoaletten så finns det flera män som inte tvättar händerna efter toalettbesöket. Han höll på att spy när han såg det. Spy på riktigt alltså).

Jag tycker även att á la carte är väldigt praktiskt när man har barn. Är det buffé känns det alltid som att jag eller Niclas är uppe och springer och det blir inte att man äter ihop. Det är alltid något som ska hämtas till en själv eller till barnen. När det är bordsservering blir det mer att man kan sitta ner tillsammans och prata vilket jag gillar. =)

Vad gillar ni bäst? À la carte eller buffé?

IMG_0039

IMG_0042

IMG_0051

IMG_0054

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria 7barns mamma

    Men fy vad äckligt att folk inte tvättar händerna efter toa besök.. sen går dom o tar på allt.. ja tycker de är lika äckligt när folk går o hostar rakt ut i affärerna.. just grönt o frukt ligger så öppet.. ja tror jag föredrar buffé.. man får fylla på de man vill o hur mycket man vill ha.. ?