Laila Högfeldt

Hur man håller relationen vid liv

IMG_6801

Jag skulle vilja påstå att jag och Niclas har ett väldigt bra förhållande. Det kanske inte är perfekt, eller så är det precis vad det är. Ingen av oss tar den andra för givet samtidigt som vi är väldigt säkra på var vi har varandra.

En nyckel har varit att vi inte umgås dygnet runt. Vi är båda väldigt noga med att vi har ett eget liv och att allt inte kretsar kring den andra.

En annan nyckel tror jag är själva kompisbiten. Vi går inte runt och pussar, gullar och kelar hela tiden när vi är i samma rum, utan vi kan sitta i var sin soffa och titta på film och båda är väldigt nöjda med det. Samtidigt som vi den andra dagen kan göra oss iordning, antingen för att gå ut och äta eller för att äta en romantisk middag hemma där vi sitter uppe, pratar och dricker vin. Jag tror att det gäller att hitta balansen.

Ytterligare en faktor tror jag är att man vågar säga det man tycker. Man ska inte vara rädd för att bråka eller tjafsa. Jag tror att det är viktigt att säga vad man tycker istället för att gå runt och vara småsur utan att den andra vet om det. Givetvis ska man inte ta upp minsta lilla, för i så fall kan man bråka om allt. Det viktiga är att välja sina diskussioner men inte vara rädd för att den andra ska göra slut bara för att man tar upp en sak till ytan. Jag tror att det är jätteviktigt att prata och få höra den andras ståndpunkt kring ämnet för att sedan komma fram till en lösning. Det är så man växer samman som ett par och lär känna varandra på djupet.

 

Visst har även vi haft bråk där den ena undrat hur vi ska få detta vidare. Går det ens att vara tillsammans efter detta storbråk? Lyckligtvis kan jag räkna dessa bråk på en hand, men fortfarande. Jag tror att det är viktigt att inse att man inte vill leva utan varandra.

Det viktigaste är att man respekterar varandra och att man även kan inse att man själv har gjort fel. Inte bara titta på den andra parten utan rannsaka sig själv ibland.

IMG_8237

En annan sak som jag tror är viktigt är att inte bara prata bra om sin partner till andra utan även säga det direkt till sin partner. Om man tycker att sin partner är fin – säg det. Niclas är väldigt bra på det, jag får 100 komplimanger om dagen, nästan lite för mycket ibland så att jag tycker att han överdriver. Jag brukar mer tänka men försöker komma på mig själv med att inte bara tänka utan även säga.

 

Gör fina saker för varandra, överraska och hitta på roliga saker ihop. Planera inte allt utan gå lite efter humör. Vaknar ni upp en söndag och håller på att dö för brunch – kör. Ibland är det spontana roligare.

 

Och mitt sista tips: Är du inte lycklig, gör slut. Inte direkt givetvis, men märker du att er relation gör dig olycklig och att den känslan inte släpper trots att ni försökt att förbättra saker mellan er så, gör slut.

 

lailaniclasbrollop-768x512

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pia Widlund

    Ja, det är viktigt att ge varandra frihet samtidigt som man ska vara generös med komplimanger! En bra balans är svårt men det måste man försöka sträva efter! Ni ser ut att vara så lyckliga!

    1. lailahogfeldt

      Ja men precis, svårt att hitta balansen även om den finns där och man är öppen för att få förhållandet att balansera =) Men tack, vi är väldigt lyckliga <3 <3