Laila Högfeldt

FYFAN vad äckligt!

Godmorgon fina ni!

Gud vad trött jag var igår. Jag jobbade från klockan 8 på morgonen och var inte innanför ytterdörren förrän klockan 20 på kvällen. Även om jobbet som revisor är väldigt roligt så tänker man dagarna i ända. Huvudet snurrar på högvarv, speciellt nu när jag inte jobbat på två år så finns det massa saker att tänka tillbaka på för att minnas hur man ska tänka, skriva, göra och analysera. Bloggen kan jag också jobba med i 12 timmar i sträck, men det är inte riktigt samma sak. Det jobbet är mer kreativt och jag går mer på känsla. Jag behöver inte tänka lika mycket utan det kommer ganska naturlig och flyter på. Med med revision kan man inte bara gå på känsla och tänka – Ja men det här blir bra – utan man måste analysera en massa. Skriva vad man har granskat, dokumentera och motivera olika slutsatser och även ibland tänka till hur *fan* företaget har bokfört för att sedan pussla, rätta, prata med kunden för att tillslut få det rätt. haha =)

Min värsta mardröm är att jag ska revidera ett bolag och sedan kommer skatteverket på att företaget fifflat bort flera miljoner utan att jag märkt något. Haha. Mardröm! 

 

När jag väl var hemma igår kväll hade Niclas hade plockat fram en kladdkaka som jag gjorde föra några helger sedan som låg i frysen. Vi båda tog var sin bit… eller två. Vi skulle kolla på Bachelor (åhh gud vad jag älskar Bachelor), men jag somnade i soffan istället. Vi får helt enkelt spara det till helgen. (åhh gud vad jag längtar efter helg just nu…!!)

 

Idag väntar en hel hög med jobb. Jag har massa saker att ta tag i, flera mail som jag måste svara på (flera dagar för sent) och till råga på allt så är Niclas bortrest både idag och imorgon så jag är ensam med barnen och allt som kommer med det.

 

Imorgon åker jag även till Stockholm för ett seminarium som jag har blivit inbjuden till med andra Influencers av Google. Vi ska nämligen bli proffs på Youtube. Sedan väntar även ett viktigt möte som har med bloggen att göra. En riktig resdag upp och ner alltså, tur att det finns flygplan.

Ska ni göra något kul idag? Berätta gärna! =) =) 

Hoppas att ni får en underbar dag! KRAM! =) ♡

20171018_220203.jpg

Bild på min sovande bebis från imorse. Niclas åkte precis iväg till Stockholm och jag ska strax lämna barnen på förskola/skola. Just det jag glömde att skriva att vi hade en mus hemma hos oss imorse, eller musen är nog fortfarande kvar. Jag reagerade på att Niclas skrek ”FAN VAD SJUKT, fyfan vad äckligt!!”. Jag kom springandes med Philip i famnen och Niclas pekade på något litet och brunt som sprang längst vardagsrumsväggen. ”EN MUS, fyfan vad äckligt”.

Jag såg ju också musen och utbrast ”Men åhh, vad gullig”. Niclas tyckte att jag var helt knäpp som resonerade att musen var gullig. ”Det är ju en husmus” – sa jag glatt. ”Och du tycker att spindlar är äckliga, men inte möss?”, frågade Niclas.

Klipp till två minuter senare när jag gick in i sovrummet och såg VÄRLDENS största spindel på sovrumsväggen. ”NIIIIIIICLAAAAAS”.

Jag tackar gudarna för att han inte hade åkt till Stockholm ännu, annars vet jag inte vad jag hade gjort. Med det sagt så kommer Anticimex till oss idag. Niclas har redan ringt länsförsäkringar och bokat en tid för att få bort ”husmusen”. 

2017-10-18 10.00.41 1.jpg

Bild på kladdkakan ♡ ♡ ♡

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin

    Haha, ja men möss är ju ändå söta. Haft flera hamstrar när jag var barn och det är ju typ lite samma ? Har ni förresten någon gång känt att ni vill skaffa något djur? 🙂

    1. lailahogfeldt

      Ja eller hur, så söta! Jag tänker på askungens små möss. Vi hade också hamstrar när jag var liten, så himla mysigt husdjur. Vi har tänkt på det men samtidigt så känns det som att det blir svårt när vi reser så mycket. Men helst skulle jag vilja ha hund eller katt =) Har du djur? =)

      1. Josefin

        Jag hade en hund som tyvärr fick somna in i julas 🙁 Känns jättetomt utan djur nu. Ja, ni verkar resa väldigt mycket så det kan ju bli lite svårt med hundvakt. När min familj reste utomlands en vecka lämnade vi hunden på ett hundpensionat. Gick jättebra men det var bara en gång för vi reste väldigt sällan. Kanske är lite lättare med en katt då 🙂

        1. lailahogfeldt

          Jag beklagar verkligen <3 <3 <3 jag förstår din känsla. Min "familjs"hund som jag hade sedan jag var 13 år fick också somna in ganska nyligen och känslan är tom 🙁 <3 Ja men hundpensionat är ju superbra, mamma brukar också lämna sin hund där när hon reser, men hon reser ju också mer sällan. Vi räknade ut att vi år 2017 kommer att resa 10 gånger, och då räknar jag inte med jobbresor. Så just nu känns det svårt med en hund även om jag gärna skulle vilja ha en. Ja precis, en katt klarar sig lite bättre, speciellt över en helg eller dylikt till skillnad från en hund. Vi har pratat om att ha kattlucka men samtidigt måste ju någon komma hit och ge den mat/vatten och lite kärlek <3 Vi får se hur vi gör i framtiden <3

  2. Maria 7barns mamma

    Åh hjälp.. fy för spindlar.. får sån panik i hela kroppen när ja ser en spindel.. inte pytte små.. men husspindel är ju ganska stora..