Laila Högfeldt

Mobilhållare är farligt för barn!?

I söndags la jag upp ett inlägg om att jag såg en mamma ha en mobilhållare till sin barnvagn och att jag också ville köpa det. Jag delade detta i en mamma-facebookgrupp. Ja redan där förstår ni säkert att detta spårade ur?

Hälften av mammorna tyckte att detta var en toppen idé medan hälften blev arga och upprörda.

”Vart har världen tagit vägen?” undrade någon. ”Förr i tiden hade man inga mobiler, behövs verkligen mobilen för att underhålla barn?”, sa den andra. ”Jag tycker att det är sorligt”, fortsatte den tredje. Och så höll de på att hetsa upp varandra.

 

Ja du, förr i tiden existerade inte el heller. Ska vi inte använda el idag bara för att det inte fanns förr?

 

När jag var liten använde min mamma en bandspelare för att spela upp barnlåtar för mig. Jag minns att jag älskade att sätta i ett kassettband och sjunga med. Idag har vi ingen bandspelare så jag använder mobilen till att spela upp musik. För mig är det endast positivt att det samtidigt är något roligt, färgglatt och underhållande att titta på samtidigt. Varför ser vissa människor mobilen som barnens fiende? Jag ser istället mobilen som ett verktyg till att lära barnen massa roligt. William kunde massa engelska ord när han var tre, tack vare alla barnsånger som vi sjöng tillsammans med hjälp av Youtube. Mobilen är den bästa handbok människan någonsin har haft. Använder man den med måtta så är den helt fantastisk!

Alla som känner mig vet att mobilen är det sista verktyget jag tar upp för att göra mina barn glada. Jag har den som mitt safecard och använder den när inget annat fungerar. När jag har tjoat, tjimmat och lekt men ingenting är roligt längre. När jag har sjungit för full hals, men han är ändå bara ledsen och uttråkad. DÅ kan jag låta honom titta på lite barnlåtar för att bli glad. Varför skulle jag inte göra det? För att det inte fanns förr? Det finns så många saker som inte fanns förr som jag kan garantera att dessa mammor använder dagligen. Och ja, jag kommer att låta Philip titta på mobilen i nödsituationer. Och nej, jag är ingen sämre mamma för det.

 

Jag fick tips av en tjej på facebook att Netto har dessa mobilhållare för 40 kr på kampanj denna vecka, så givetvis rusade jag dit och stod först i kön när de öppnade portarna. Ja, jag skämtar givetvis. Men jag besökte i butiken igår och inhandlade denna mobilhållare som jag testade på min Bugaboo Buffalo. Hur smidig och bra som helst! Perfekt när jag tar barnvagnspromenader och ska lyssna på en podcast och inte vill gå runt med mobilen i fickan. Jag kommer även att använda den när jag har barnvagnen med mig och ska följa en GPS. Jag vet inte hur många gånger jag har strosat runt med mobilen i ena handen och barnvagnen i andra. Stressad. Jag kommer även att använda den så som jag beskrev ovan, i nödsituationer. =)

PSX_20170926_131012

PSX_20170926_131042

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.