Laila Högfeldt

Update: Philip 22 månader idag

De senaste två månaderna har Philip blivit en liten pojke – Han har en vilja av stål, han kan kommunicera mer flytande (även om hans favoritord är, ”Nej”), och han har även börjat förskolan. Varje gång någon träffar Philip så kommenterar de alltid hur stor han har blivit – vilket känns konstigt med tanke på att han fortfarande är min lilla bebis. Men samtidigt har han fått en liten personlighet. Philip har verkligen blivit en liten pojke de senaste två månaderna.

IMG_20170820_221045_154

Som 22 månader gammal är han som lyckligast när… Han får sjunga och dansa. Han kan flera rörelser till olika barnlåtar och kan även sjunga flera låtar helt utantill. Faktum är att han faktiskt kan sjunga sånger med hela meningar, men inte prata med ord i hela  meningar.

 

Det gulligaste Philip gör är… När han vinkar hejdå till folk. Då släppar han allt han har i händerna och vinkar medan han säger ”byeeeee.. byeee… bye bye”. Alltså, jag dör så gulligt!

 

Hur är hans relation med teknologi? Får han titta på tv eller spela på ipaden? Han kan sitta några minuter framför tvn, men det blir aldrig långa stunder. Han tröttnar för lätt och springer iväg. Ipaden använder han inte heller. Men jag antar att det är nu det kommer att börja med teknologi.

 

Vad har han för kvälls- och morgonrutiner? Philip vill aldrig sova och blir rosenrasande när jag säger att det är dags att sova. ”NÄ´Ä”, skriker han och försöker komma loss. Nattningarna tar dryga timmen och det blir flera sånger, vaggningar i alla möjliga riktningar och flera pussar på kroppens alla delar innan han till slut sjunger sig till söms – i takt med mig.

 

Hur många ord kan Philip säga/förstå? Han förstår oerhört mycket. Ibland bokstaverar jag till och med ord när jag inte vill att han ska förstå. Som exempel C H I P S. Haha! Det ordet har han vetat vad det betyder sedan flera månader tillbaka. Helt galet! Han säger flera ord och härmar gärna ord man säger. Saker han inte vet ordet på heter ”DEN” och så pekar han på föremålet han vill prata om/leka med. Det senaste nya ord han sa var ”öra” – och så pekade han på Williams öra.

IMG_20170814_230234_397

 

Vilken är hans favorit aktivitet utomhus? Det är definitivt att hoppa studsmatta. Han älskar även djur som går på gatan, exempelvis hundar och katter. Då pekar han och säger ”HOND, KAT”.

 

På vilket sätt har han blivit mer självständig? Han vill gärna borsta tänderna själv. Han borstar läääänge och sätter gärna på flera omgångar tandkräm. Han vill gärna hoppa in i bilen själv, äta och dricka utan hjälp samt även ibland leka själv. Han har flera olika viljor nu vilket får mig att inse skillnaden mellan honom och William. Philip är verkligen mer bossig än vad William var i den åldern.

 

När är han som mest aktiv? Alltid! Seriöst, han har så mycket spring i benen att det är sjukt.

IMG_20170814_165119_449

 

Har han gjort någonting rebelliskt? Han tar gärna saker och kastar de i marken. Det kan vara allt från leksaker till hans tallrik med mat när han tycker att han har ätit färdigt. Ibland tar han även sitt glas vänder den upp och ner, helst gärna när glaset är halvfullt. Jag brukar kalla honom för ”kastaren” när han är på det humöret.

 

Vad blir jag mest övveraskad över med att ha en 20 månaders? Hur det blir roligare och roligare. Jag förstår att det låter klyshigt och ett typiskt förälder-citat. Men om jag ska vara ärlig så älskar jag varje fas i hans liv. Jag önskar att jag kunde frysa tiden eftersom att han har blivit 22 månader alldeles för fort.

 

IMG_20170818_163934_518

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. backrooms

    Thank you so much for sharing such great information with us. Your website is great. We are very impressed by the details that you have on your website. We have bookmarked this site. keep it up and thanks again.

  2. Maria 7barns mamma

    Tänk vad lite musik gör barna glada o vill dansa.. de gör min lilla 10mån.. hoppar på rumpan ?.. trevlig helg på er