Laila Högfeldt

Himmelskt goda Ostbolls-bitar – Tilltugg

fb

Dessa superenkla ostbollar gjorde jag till fredagsbubblet idag. Strax kommer några vänner över som också bor i Sjömarken på vår ”champagne-mammaträff”. Sist hade vi champagne-brunch, men jag var tvungen att jobba lite nu på förmiddagen så det fick bli eftermiddagsträff istället =) Dags att lägga champagnen på kylning och hämta barnen från skolan/dagis.

Låt helgen börja! =)

Givetvis delar jag med mig av receptet, här kommer den:


Gör så här, (ca 20 st):

400 gram färskost

300 gram riven cheddar

1,5 tsk vitlökspulver

1 tsk paprikapulver

salt, peppar

 

2 pkt bacon, stekt och hackad

1/2 dl gräslök, finhackad

1 dl (ca 50 gram) finhackade valnötter

 

Tandpetare eller annan ”pinne”.

 

Gör så här:

Blanda färskost, cheddar, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Forma till små bollar och ställ i kylskåpet i en timme.

Blanda bacon, gräslök och valnötter i en skål.

Rulla bollarna i blandningen och sätt en halv salta pinne i varje boll.

Klar =)

 

Om de inte ska ätas direkt, täck försiktigt med plastfolie och låt de stå i kylskåp och ta ut ca 10-15 minuter innan de ska ätas =)

Screenshot_20170928-142914

Screenshot_20170928-142839

Så sjukt goda! =) ♡

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Lena hansson

      Jag hade svårt att få ingredienserna utvändigt att fastna,jag stekte bacon ocblandade i resten ,detta ville inte fastna på kulan ska allt vara kallt
      Bacon röran också???