Dessa superenkla ostbollar gjorde jag till fredagsbubblet idag. Strax kommer några vänner över som också bor i Sjömarken på vår ”champagne-mammaträff”. Sist hade vi champagne-brunch, men jag var tvungen att jobba lite nu på förmiddagen så det fick bli eftermiddagsträff istället =) Dags att lägga champagnen på kylning och hämta barnen från skolan/dagis.
Låt helgen börja! =)
Givetvis delar jag med mig av receptet, här kommer den:
Gör så här, (ca 20 st):
400 gram färskost
300 gram riven cheddar
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
2 pkt bacon, stekt och hackad
1/2 dl gräslök, finhackad
1 dl (ca 50 gram) finhackade valnötter
Tandpetare eller annan ”pinne”.
Gör så här:
Blanda färskost, cheddar, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Forma till små bollar och ställ i kylskåpet i en timme.
Blanda bacon, gräslök och valnötter i en skål.
Rulla bollarna i blandningen och sätt en halv salta pinne i varje boll.
Klar =)
Om de inte ska ätas direkt, täck försiktigt med plastfolie och låt de stå i kylskåp och ta ut ca 10-15 minuter innan de ska ätas =)
Så sjukt goda! =) ♡
Mmmlåyer smartigt! Måste testas:)
Jag hade svårt att få ingredienserna utvändigt att fastna,jag stekte bacon ocblandade i resten ,detta ville inte fastna på kulan ska allt vara kallt
Bacon röran också???
Det låter verkligen jättegott!
Tack =) =)
Färskost? Bor utomlands
Philiafelphiaost ??
De ser supergoda ut 🙂
Tack =) =)
Spännande :). Aldrig sett såna innan 🙂
Nee, inte jag heller egentligen =) Men de var supergoda =) =)