Laila Högfeldt

Mina 9 bästa hudvårds-hemligheter du bara måste veta

hudvardshemligheter

Bli av med hormonell acne genom att lägga koncentrerad klorofyll i ett glas vatten. Jag har testat detta skillnaden är enorm. Huden blir frisk, vacker och rensas upp på tre dagar. Så om du brukar få mycket hormonacne borde du testa detta.

 

Se till att alltid vira papper runt fingret innan du klämmer finnar. Om du inte gör det kan naglarna riva huden så att det blir ärr (been there allt för många gånger tyvärr).

 

Vill du att finnen ska läka extra snabbt efter att du klämt den? Applicera hydrokortison och alunstift på finnen efter att du har klämt den, det påskyndar läkningsprocessen. Detta lärde jag mig av pappa som är läkare.

faglar

Har du påsar under ögonen? Så här gör jag alltid: Börja med att lägga in två teskedar i frysen. Lägg två gröna tepåsar i varmt vatten och lägg de sedan på ögonen i ca fem minuter. Koffeinet i tebladen tar bort påsarna. Efter fem minuter tar du bort tepåsarna, applicera ögonkrämen och massera in den med hjälp av två iskalla skedar. Har du mörka ringar under ögonen? Använd retinol och ögonkräm.

 

Använd alltid peeling som innehåller AHA-syra och mjölksyra. Om du väljer en peeling med korn, se till att de är så fina att de inte river huden.

 

En tumregel när det gäller peeling är att peela ansiktet 2 ggr/ vecka när du är 20 år. 3 ggr/ vecka när du är 30 år, 4 ggr / vecka när du är 40 år osv. Detta gäller inte peeling som är avsedd för dagligt bruk (som exempelvis den här) utan övriga peelingar.

 

Se till att använda fuktkräm som har SPF och skyddar mot både UVA/UVB strålar. Detta har jag tjatat massa om innan och jag kommer att fortsätta tjata om det. Det skyddar dig mot solskador, åldrande hud och pigmentförändringar och det vill ni ju inte ha, eller hur? =)

blommor

Om du vill förhindra en åldrande hud ska du använda retinol. Läs mer om retinol här. // Tips på retinol här.

 

Människor med fet hud kan tycka att de inte behöver återfukta huden eftersom att de själva producerar olja, detta stämmer inte. Först bör du applicera en produkt som innehåller hyaluronsyra och sedan applicera en oljefri fuktighetskräm.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. lailahogfeldt

      I så fall tycker jag att du ska köpa Eucerin sun face cream anti age, den har både UVA/UVB, verkar mot anti-age och innehåller hylauronsyra vilket är toppen! (hylauronsyra binder vatten (upp till 1000 ggr sin egen vikt), fyller ut linjer och verkar mot rynkor). Jag länkar den här:
      https://www.apotea.se/eucerin-sun-face-fluid-anti-age-spf-30.

      Annars kan du köpa vilken Eucerin sun face cream som helst, ju högre spf ju bättre så klart, om du inte väljer den jag skrev ovan som innehåller hylauron, den innehåller ”bara” 30 i spf =) Jag googlade lite snabbt och såg att priset på Eucerin ligger på från 119 kr 🙂 Hoppas att jag hjälpte dig något. <3 KRAM!

      1. Elin

        Tack! Köper den på en gång. Älskar dina skönhetstips då du faktiskt förklarar varför produkten är bra och att du har vetenskapen i ryggen. Och att få personliga tips så här! Så bra! ??