Laila Högfeldt

5 vanliga skönhetsmyter du inte borde tro på!

Ofta hör eller läser man kring diverse råd kring hudvård. Eftersom att jag älskar att sitta och läsa vetenskapliga artiklar inom diverse områden, inte minns skönhet, så tycker jag att det är på tiden att vi pratar om 3 vanliga skönhetsmyter.


 

Myt 1: Välj hudvårdsprodukter baserat efter din ålder

På somliga hudvårdsprodukter står det att de är till för en viss åldersgrupp, exempelvis en kvinna över 50 år. Sanningen är att man inte kan säga att en specifik ålder har en specifik hudtyp. Jag menar, som 50-åring kan man ha samma hudproblem som en en 30-åring. Oljig hud och pormaskar går inte automatiskt över för att du passerat 50. På samma sätt kan en 20-åring ha en grå och torr hud som behöver massa fukt och näring.

Alla duktiga hudterapefter är enade: Ju tidigare du börjar bekämpa ålderstecken på huden desto bättre. Ingredienserna för att motverka ålderstecken är inte olika för en 50-åring jämfört med en 20-åring. Det går att jämföra med kost. Ingenting är mer hälsosamt att äta för att du är 30 år jämfört med 60 år.

Vetenskaplig källa

myt 2

 

Myt 2: Åldersfläckar och pigmentförändringar är ett faktum när man blir äldre

En ojämn hudton och bruna fläckar kommer från miljöexponering som leder till att enzymer i hudens yta blir synliga fläckar. Dessa fläckar kan dyka upp i alla möjliga åldrar. Fläckarna och ojämnheterna går att ta bort med diverse ansiktsprodukter. Jag vet att jag själv hade några små bruna fläckar på kindbenen för några år sedan som helt är försvunna nu med hjälp av exfoliering, syror och krämer. Min hud är väldigt slät och jämn idag och det är tack vare att jag vårdat och tagit hand om den.

OBS! Viktigt att komma ihåg är att använda SPF 50 i ansiktet året om. Annars kan du lika väl skippa krämerna och lägga pengar på annat.

Vetenskaplig källa

myt 1

 

Myt 3: Smink täpper till huden vilket orsakar akne

Det finns ingen forskning som visar att smink orsakar akne. Däremot kan du få akne om du inte tar bort sminket på kvällen och låter huden vila. Det är viktigt att låta huden vila på natten och applicera en nattkräm eller andra produkter som håller huden i fin balans.

Vetenskaplig källa

myt 3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Andrea

    Hej Laila. Älskar din blogg och alla tips om allt möjligt. Använder du en dagkräm med SPF och vilken i så fall? Någon du kan rekommendera? ?
    Om man får önska inlägg så önskar jag ett om vad du har för blommor och vart ?

    1. lailahogfeldt

      Hej Andrea! TACK!! Så glad jag blir! Jättebra fråga om spf, jag gör ett inlägg om det i bloggen inom kort! Även om blommor! =)