Laila Högfeldt

Veckans fråga: Nattamning vid bortresande

Söndag idag, hur härligt? Idag kommer Niclas hem och söndagen bjuder på massa mys och gos här hemma. Men först ska jag, barnen och Viktoria äta en stor söndagsfrukost.

Under tiden har jag svarat på veckans fråga som handlar om hur man gör när man ammar nattetid och ska resa iväg. Fråga och svar kommer här:


Det här är kanske en jättekonstig fråga och du behöver absolut inte svara om det är för personligt, men jag undrar SÅ hur andra föräldrar gör med barn som ammas till sömns och där pappan ska natta. Jag läser din blogg och antar att du ammar till sömns om jag förstått rätt (om inte så får du bortse från denna fråga ? )? Jag gör nämligen det med min ettåring och även när han vaknar till på nätterna och detta har gjort att vi har fått en sååå bra sömn från start! Men! Jag börjar känna mig lite begränsad då jag så gärna skulle vilja kunna vara borta någon natt från honom och att då min sambo skulle kunna natta, men det känns som att det skulle bli en vaknatt med massa skrik för dem eftersom han är så van vid amningen. Vet ju att alla bebisar är olika och att alla tricks inte funkar på alla, men om du/din man har några tips så tar jag tacksamt emot det!!! Vill så gärna kunna börja göra lite grejer på egen hand, som att gå ut eller resa bort t ex ? Och! Tack för en superhärlig och peppande blogg, älskar den! ?

 

Svar: Hej! =) Ja det stämmer att jag ammade honom till sömns från start fram tills nu. Nu har jag inte ammat på två veckor och det har gått jättebra!

När jag väl ammade så var jag borta från Philip flera gånger (som längst 6 dagar) och alla gånger gick jättebra, så du ska inte vara orolig. Den som tar sovit tillsammans med Philip (Niclas/min mamma/min svärmor) under tiden jag varit borta har alltid sagt att natten gått fint. Visst har han vaknat men han har även somnat om ganska snabbt, oftast inom fem minuter men vissa gånger vet jag att han varit vaken i 20 minuter. Men det överlever den som sover med ditt barn om så skulle vara fallet. Det ”värsta” som händer är att de sover 20 minuter extra på morgonen.

Niclas har berättat att det var lättare att ha Philip på natten när inte jag låg bredvid. Visste Philip att jag var där så tror jag att han kände lukten av mig och bröstmjölk och då gav han sig inte. Han vill amma till vilket pris som helst och blev rosenrasande om han inte fick det. När jag inte är var där så gick det mycket lättare.

En gång när mamma passade Philip och han hade svårt att somna om så vet jag att hon gick upp och värmde lite mjölk som hon gav honom i en nappflaska. Det är ju ett tips. Om ditt barn tar välling (Philip vägrade), så är ju det också ett alternativ att ge. William slutade jag att amma när han var 8 månader, då gav jag honom vatten i en nappflaska och det fungerade också. Han var inte lika bestämd som Philip gällande amningen.

Jag tycker inte att du ska vara rädd för att resa iväg eller hitta på något kul på egen hand. Ett alternativ är att börja med en natt och se hur det går =)

LYCKA TILL och tack för fina ord om min blogg! Jag blir jätteglad! KRAM!

 

Screenshot_20170912-210530

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Men åh! Tack för svar och lite tips!! Alla mammor jag känner har flaskmatat sina bebisar nämligen och deras nattningar har varit helt olik min där även papporna kunnat natta lätt..så att få tips och pepp från dig som varit i liknande sits är guld! Det kanske är som du säger att det funkar bra så länge jag inte är där och han känner min lukt..jag hoppas verkligen på detta och ska testa snarast! Återigen, tack för en superbra och peppig blogg, läser i den nästan varje dag och blir alltid lika inspirerad och peppad! Kram ☺️

    1. lailahogfeldt

      Men gulle dig! Tack för fina ord! Jag blir såå glad! <3 Vad härligt att du kände att inlägget gav dig lite tips. Det kommer att gå bra! 🙂 STOR KRAM! <3