Laila Högfeldt

8 OATS OVERNIGHT du måste testa!

Tidigare har jag skrivit om ”overnight oats” som är såå gott! Om du aldrig hört talas om det innan så kommer här en liten introduktion;

”Overnight oats” ska varken tillagas på spisen eller i mikron. Istället blandar du havregryn med olika ingredienser och låter det ligga i kylskåpet över natten. På morgonen har du en puddlingliknande gröt som är klar för att ätas. Den har inte samma konsistens som vanlig havregrynsgröt, utan istället är gröten krämigare. Jag älskar det och tycker att det är perfekt om man är morgontrött och inte orkar laga eller diska på morgonen. Man kan ju även ta med den on-the-go om man önskar. =)

 

Det finns en miljon olika recept, så därför tänkte jag visa er några av de jag testat de senaste som är jättegoda:

 

Dessa recept går att göra vegansk, sockerfri och glutenfri.
Vegansk: Använd växtbaserade produkter och lönnsirap som sötningsmedel.
Sockerfritt: Använd 1/2 mosad banan.
Glutenfritt: Använd glutenfria havregryn.

 

 

overnight grot

Grundreceptet är:

♥ 1 dl grekisk yoghurt

♥ 1 dl havregryn

♥ 1 dl valfri mjölk

♥ 1/2 msk chiafrö

♥ 1/2 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver

♥ 1 krm salt

(Sötning i form av honung, lönnsirap, agavesirap etc om man önskar).

 

Sedan är det bara att blanda och hälla upp i en burk, skål eller glas. Nästa dag är den klar.

 

För att göra, lägg till:

Choklad jordnötssmör: 1 msk kakao och 1 msk jordnötssmör.

Morotskaka: 1/2 riven morot, 1 krm kanel, 1 msk philiadelphiaost

Banan chokladkaka: 1/2 banan och chokladknappar.

Tropisk: 1/2 banan, 100 gram mango, 100 gram ananas.

Jordgubbscheesecake: 100 gram jordgubbar, rivet citronskal från 1/4 citron och 1 msk philadelphiaost.

Choklad kokosnöt: 1 msk kakao och 1/2 dl kokosflingor.

Kryddig pumpa: 1/4 dl pumpamos (koka pumpa och mosa), 2 krm kanel, 1/2 krm mald kryddnejlika, 1 krm muskotkrydda,

 

Låt de stå i kylskåpet i minst 4 timmar och som mest i 3 – 5 dagar. 

 


Läs även:

NYTTIGT MELLANMÅL MED 70 % PROTEIN! =)

NYTTIG GLASS MED BANAN =)

LYX VS. BUDGET

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. lailahogfeldt

      Ja det går säkert bra =) Jag har inte testat själv men konsistensen lär bli fastare än med yoghurt 🙂 Kvarg har en ganska sträv smak, men om du inte är känslig för strävheten så kör på =) =)