Laila Högfeldt

Projekt: Sluta amma

Jag har velat vänta lite med att skriva detta eftersom att jag inte vetat hur det ska gå, men sedan Venedig-resan så har jag inte ammat Philip. Jag var lite nervös inför att komma hem och inte amma mer eftersom att jag vet hur Philip slängde sig på mig och direkt ville amma när vi kom hem från New-York resan. Men jag måste faktiskt säga att det har gått över förväntan.

De första två gångerna jag nekade honom blev han jättearg, men resterande gånger så har jag kunnat avleda honom till lek eller genom att ge honom någonting att äta eller dricka.

Det svåraste är fortfarande när han ska nattas. I hela hans liv har han varit van vid att amma sig till sömns. Han ratar välling men igår lyckades jag faktiskt få honom att dricka mjölk. Inte vilken mjölk som helst, för vanlig mjölk fungerar inte när det är läggdags. Utan istället testade jag mjölk med en halv tesked honung i som jag sedan värmde till fingervarmt – och vet ni? Han älskade det! Jag kommer inte att fortsätta ge honom honung varje kväll, men jag kommer att göra det nu i början och successivt minska honungen men behålla den varma mjölken.

 

Det kände så bra att han verkade nöjd med substitutet. Han är ändå 22 månader nu så jag har sannerligen ammat honom lång tid. Nu känns det som att han är redo för att sluta =)

Screenshot_20170906-151926

Bild från igår ♡ ♡ ♡ 

Screenshot_20170906-151838

Screenshot_20170906-151959

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. lailahogfeldt

      Hej Bästa! Han är född 29:e november så precis i slutet på månaden =) Så du har helt rätt =) Såg att jag skrev 19 månader ovan, menar så klart 22 månader, haha! Får skylla på att jag inte riktigt var vaken när jag skrev inlägget imorse =) STOR KRAM!

      1. Jaana

        Jaså jag trodde faktiskt du skrev så tidiga morgoninlägg kvällen innan o la in en tid då dom läggs ut… Men se där .. ett fel hade jag iaf ? vet många som gör så nämligen därav .

        1. lailahogfeldt

          Ja ibland gör jag så =) Men oftast skriver jag på morgonen om jag vet att jag har tid, som exempelvis idag när jag ändå skulle upp tidigt för att åka till Sthlm =) KRAM!