Laila Högfeldt

Nyttiga Kesopannkakor

nyttiga kesopannkakor, kesoplättar


På tal om mitt inlägg från imorse där jag tog upp kost & hälsa. Dessa kesopannkakor som jag åt till frukost imorse innehåller en helt perfekt balans mellan protein och fibrer och innehåller bara 4 ingredienser.

Här kommer receptet =) ♡ ♡ ♡


Du behöver (4 portioner, 8 pannkakor):

♥ 2,5 dl glutenfria havregryn

♥ 6 äggvitor eller 3 hela ägg.

♥ 250 gram keso

♥ 1 tsk kanel

70 – 100 kcal per pannkaka beroende på val av keso samt val mellan äggvita/helt ägg.

 

 

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Mixa till en jämn smet.

Lägg 1/2 dl smet i en teflonstekpanna.

Stek tills det dyker upp små bubblor på pannkakan. Vänd pannkakan och låt steka i ytterligare 2-3 minuter.

Lägg pannkakan på en tallrik upprepa proceduren tills alla pannkakor är stekta.

Går att förvara i kylskåp i upp till en vecka och frysen i upp till en månad =)

 

Ät gärna med färska bär eller om du vill ha det väldigt krämigt: Grekisk yoghurt.


20170904_100044

20170904_100121

20170904_100102


Läs även:

KROPPSFIXERING & ENERGITJUVAR

DEN GODASTE KLADDKAKAN JAG NÅGONSIN ÄTIT!

13 MAMMABEKÄNNELSER!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.