Laila Högfeldt

Kroppsfixering & Energitjuvar

746287e5c8b8420bb18a070e41adfe3c--monday-positivity-monday-motivation-positive-thoughts

Godmorgon! Har er måndag startat bra? ♡

Jag började precis min morgon med att tjata på Niclas att fälla ner toalettsitsen efter att han besökt badrummet. Jag menar, hur svårt är det att fälla ner locket när man är klar? Tyvärr en sak som jag stör mig på och som tjuvar energi.

På tal om att stjäla energi, visst finns det mycket mer allvarliga saker i vårt liv som faktiskt tar onödig energi?

 

Saker som:

♥ Kroppsfixering

♥ Kalorier & mat

♥ Vantrivsel på jobbet

♥ Sömnbrist

♥ En energitjuv till vän

♥ En dålig livssituation

 

Här kommer någonting som jag tror att vi alla kan skriva under på:

Det är endast du själv som kan styra och ändra alla ovanstående negativa situationer i ditt liv.

 

Låt mig förklara:

Din kropp: Hoppa ner från sängen och sätt igång att röra på dig. Gör lite några situps, några squats, gå en morgonpromenad. Den enda som kan ändra din träningsrutin är du själv.

Mat: Det finns ingen som tvingar dig att äta skräpmat. Det finns massa olika sätt att äta nyttigt och hälsosamt. Fyll ditt kylskåp med nyttiga alternativ, förbered en hälsosam lunch till jobbet etc.

Ett jobb du hatar: Att ha ett jobb där man vantrivs påverkar en på så många andra delar i sitt liv. Börja istället hitta andra vägar för att tjäna pengar. Skicka ut till CV till företag, ring upp en chef på ett jobb du önskar jobba på eller starta eget. Sätt ut olika krokar och så kommer du snart att få ett nytt jobb. Men ingenting kommer flygandes till dig, du måste vara aktiv själv.

Sömnbrist: Det finns inget coolt med sömnbrist. Sömn är så avgörande och framförallt viktigt för att vi ska må bra i vår vardag. Brister sömnen så blir du olycklig, hängig och trött. Sover du däremot rätt så kommer du också att bli piggare, effektivare och lyckligare.

En energitjuv till vän: Lär dig att säga nej till att ses i fall du känner att din vän kommer att förpesta dig. För allvarlig talat, det finns så mycket bra människor, vem har tid för negativa, sura och bittra människor som suger ur dig all god energi? Jag pratar inte om en vän som har en svacka, utan ”vänner” som bara tar energi rent allmänt. Hejdå!

Missnöjd levnadssituation: Trivs du inte i ditt boende? Flytta. Är du trött på att städa efter barnen? Lär de hjälpa till. Tycker du att du är värd en högre lön på jobbet? Säg till. Förändra din livssituation om du tycker att den är ohälsosam.

 

Förresten, är det hälsosamt för mig att störa mig på att toalettsitsen är uppfälld varje morgon? Kanske kan Niclas lösa min missnöjda levnadssituation när jag ska besöka toaletten genom ett enda svep med handen och fälla ner locket? På så sätt kan vi båda kan leva i harmoni utan toalettsist-tjat. Eller vad tror ni? Begär jag för mycket?

Önskar er en underbar start på måndagen! STOR KRAM!! 

d268f294eb7703465c8585901d38ea09

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. connections nyt

    Connections nyt is a word-based puzzle game where players must find associations between words based on shared attributes, meanings, or relationships. The game presents players with a grid of words and requires them to connect these words using logical links.To play the Connections game nyt, players are presented with a grid of words arranged in columns and rows. The objective is to create links between these words by identifying common themes, synonyms, antonyms, or other connections. Players can form connections horizontally, vertically, or diagonally.

  2. Robin

    Så rätt till allt du skriver! Äntligen en som tänker orden jag vill ha sagt till saker. Framförallt det som rör lönen.

    Angående toalettsisten, kan han inte fälla ner så får han sitta. Dessutom bör killar sitta ner för att tömma blåsan helt och inte riskera att få cancer. Hälsa han det. Dessutom är det vidrig att stå och mer manligt att sitta ner och gå emot normen.

    1. lailahogfeldt

      Men åhh vad kul! TACK! =)

      Jo.. googlade lite på det och det är tydligen bättre att sitta ner. Tack för tips =) =) KRAM!

  3. Petra

    Hej
    För att slippa störa dig om uppfälld toaring. Be din man sitta och kissa.
    Män kan nämligen minska risken för en rad olika sjukdomar och besvär – bara genom att sätta sig på toalettringen och kissa ordentligt.
    Om de (män alltså) inte tycker det är manligt att sitta och kissa kan de ju skylla på hälsan istället och sätta sig ner :0)

    Kul att läsa din blogg, du skriver bra.

    1. lailahogfeldt

      Men gud vilket bra tips!! Ska framföra det! =) Men åh, tack 😀 😀 Vad glad jag blir att du gillar den =) KRAM!