Laila Högfeldt

Hur jag håller mig i form

En vanlig förekommande fråga som jag får är hur jag håller min kropp i form. Vad jag äter på en dag och hur jag tränar etc.

Här kommer några punkter som jag brukar följa:

 

Jag äter nyttigt söndag till fredag lunch. Sedan unnar jag mig fredag kväll och lördag. Jag älskar att känna kontrasten mellan vardag och helg. Äter jag inte nyttigt på vardagar så känns inte helgerna så ”speciella”. Därför älskar jag att köra rätt strikt på vardagar för att unna mig massa gott på helgerna.

 

På vardagar kan ett dagligt matintag se ut så här:

Frukost: 1 proteinbröd med riktigt smör*, riktig ost*, två skivor skinka/kalkon och toppar med en grönsak som gurka/paprika. Till det dricker jag en till två koppar latte. *Med ”riktig” menar jag att jag inte köper en magrare variant utan kör på original i fetthalt.

Jag måste erkänna att jag är dålig på att äta mellanmål på förmiddagen.

Lunch: Som proteinkälla brukar det oftast bli kyckling/lax/torsk/tonfisk och till det äter jag grönsaker. På vintern äter jag ofta kokta grönsaker(morötter/ärtor/majs/broccoli/blomkål) eftersom att jag tycker att det är värmande med något varmt medan jag på sommaren gärna äter råa grönsaker.

Mellanmål: En vaniljkvarg utan tillsatt socker om jag är hungrig.

Middag: EN portion av det barnen äter. Dock äter jag inte en hel portion pasta/ris då jag ofta känner mig ganska svullen efteråt, så jag brukar komplettera med grönsaker istället. Exempelvis ”köttfärssås med grönsaker” och möjligtvis en liten sked pasta/ris” om jag känner att jag behöver det.

Det är ett vanligt matintag för mig på vardagar. På helgerna äter jag det jag vill. Kanske en lyxigare frukost, en härlig lunch ute på stan med familjen och sist men inte minst en underbar middag med vin till på lördagskvällen. Äter jag inte bra under en vecka märker jag det direkt. Jag blir tröttare, orkeslös och helt matt. Det gör en enorm skillnad vilket jag märker direkt på energinivån när jag äter bra mat kontra då jag äter ute var och varannan dag.

 

Jag försöker även få in lite träning. Nu har jag precis kommit igång med träningen sedan graviditeten och tränar tre gånger i veckan. Dock har det inte gett några resultat ännu men jag tränar för hälsa på lång sikt så jag är inte stressad. Det viktigaste för mig är att jag har en stark kropp som håller i många år.

 

– Har du inget träningskort så kan du göra en massa övningar hemma. Det finns massa video på exempelvis YouTube som du kan inspireras av. Både bra för plånboken och tidseffektivt =)

 

Frukt är bra. Jag ser frukt som någonting bra för både kroppen och hyn och äter frukt i mängder när jag är sugen på det. Jag äter hellre kolhydrater från frukt än kolhydrater från pasta.

 

Ja, jag har även ett liv och visst händer det att jag tar en fika med en kompis mitt i veckan. Det är ingen stor grej utan jag unnar mig det. Men det får inte bli fika varje dag eller så att man känner att man ”förstört” och kan fortsätta äta onyttigt.

2017-03-11 11.24.38 1.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.