Laila Högfeldt

5 Nybörjamissar du inte vill göra!

20160823_131941 (1)

Som förstagångsförälder gör man ju en rad olika missar… det ingår i föräldraskapet och det är även så man lär sig. Här kommer en lista på missar som du gärna undviker som förstagångsförälder… vissa missar gör jag dock fortfarande… PUH!


 

Du köper 60 olika bebisplagg i storlek 50 för att de är så små och söta. Storlek 56 känns ju såå långt bort.

(sanningen: Det är väldigt mysigt att få gå och drömma sig bort i affärerna och köpa en massa fint till sin lilla bebis i magen. Även om tiden med storlek 50 går så snabbt så är det något speciellt att köpa små, små bebiskläder även om det kanske räknas som en nybörjarmiss.)

 

Du köper en rad olika prylar. Allt från amingskudde till blöjhink till en elektronisk babysitter som gungar barnet.

(sanningen: Det finns inget svart eller vitt, vissa saker är så sjukt onödiga inköp för en familj men kanske jättenödvändiga för en annan. Här är en mini-lista på saker som vi verkligen haft nytta av: Bärsele, Isofix till babyskyddet så att man kan klicka i babyskyddet i barnvagnen, badbalja, barnvagn och babyskydd då så klart. Strunta i blöjhink och använd papperskorgen istället. Vi fick en blöjhink till William och det luktade så fruktansvärt äckligt varje gång man skulle byta påse att jag höll på att spy. Så jag gjorde mig av med den och slängde varje blöja enskilt i papperskorgen istället. Har bebisen gjort nr 2 så kan man knyta en liten blöjpåse runt blöjan. Ps. Vanliga 2-liters plastpåsar fungerar lika bra om man inte vill lägga allt för mycket pengar på blöjpåsar =)

 

Du är vaken när bebisen sover. Det är ju då du hinner göra allt det där du borde göra.

(sanningen: Jag gör detta misstag dagligen och har fortfarande inte lärt mig. Antingen så sitter jag uppe på kvällen alldeles för länge så att jag är dödstrött på morgonen och tänker ”imorgon ska jag minsann lägga mig tidigt”, men så upprepar jag mitt misstag redan samma kväll. Eller så tänker jag ”jag ska ta en powernap vid lunch när bebisen sover”, men då dyker ju något annat mycket roligare upp. Kanske därför uttrycket ”lattemammor” uppkommit? )

 

– Du glömmer att checka av skötväskan innan du lämnar hemmet.

(sanningen: Japp, det har hänt mig att jag får panikköra hem med ett barn som har blöjan full med bajs! Dock har det ännu inte hänt med Philip, lite måste man ju lära sig när man har barn nr 2 =) Och tips! En bebis kan använda mer än fyra blöjor inom loppet av två timmar.)

 

Du glömmer att sätta en blöja eller servett över din sons snopp när du byter blöja.

(sanningen: Jag har fått en dusch… eller två…. om ni förstår vad jag menar 😉 )

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.