Laila Högfeldt

Hemligheten i Risifrutti

Idag ville William köpa Risifrutti. 

”Hur vet du var det är?” frågade jag. Vi har aldrig köpt hem produkten så därför var jag väldigt nyfiken på hur han kommit i kontakt med produkten.

”Jag åt det hemma hos min kompis”, förklarade William. ”Det var jättegott”.

Så jag tog upp en förpackning för att titta på innehållsförteckningen. 

Risifrutti är en produkt som jag tycker har en unik livsmedelsposition här i Sverige. Varje år säljs det 40 mijloner förpackningar Risifrutti (Källa: HÄR) och marknadsförs med hjälp av idrottsstjärnor som exempelvis Kajsa Bergqvist. Jag vill även minnas att jag läst någonstans att 2/3 av alla Risifruttiinköp är impulsinköp. Ett snabbt mellanmål, vad tar jag? Jo, Risifrutti. Kajsa Bergqvist säger ju att det är ett bra mellanmål.

Men vad innehåller Risifrutti? 11 % socker, rispuffar (8%), fruktos i form av druvjuice, sackaros, , glukossirap etc. Totalt innehåller en liten förpackning Risifrutti 5,5 sockerbitar?!

Och nu är den senaste produktutvecklingen XL som är 30 % större. Väldigt bra om man vill ha snabb energi innan träning, precis som Kajsa. Problemet är väll kanske att de flesta som köper Risifrutti kanske inte idrottar alls. Jag tror inte att många inser att Risifrutti inte är något bra mellanmål utan istället likvärdig en efterrätt. Man kan likväl äta en näve lösgodis.

Jag skriver inte detta för att få er att inte köpa Risifrutti, ni får köpa och äta precis vad ni vill. Skillnaden är att jag vill att ni ska vara medvetna om vad ni äter och inte lita blint på marknadsföring. Jag äter också sötsaker, men då vet jag att jag äter det. Förstår ni skillnaden?  

risifrutti

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Har nog alltid varit en mer dessert här hemma. Alltså något man fått för det lilla extra som Oboy. För William är oboy något man får vid speciella tillfällen och han är snart tonåring. Lika har det varit med såna där Cocopops och liknade, något han fått vid enstaka tillfällen, och då är jag inte sån som förbjuder socker. Men har väl tänkt att vissa saker kan få vara sånt man får vid speciella tillfällen istället för alltid. ?
    På folktandvården här i stan har de satt upp en plansch med hur många sockerbitar som sånt här innehåller, riktigt spännande faktiskt. Minns när sonen var liten och insåg det.

  2. eva N

    Man kan inte stirra sig på nyttiga saker hela tiden och Risifrutti och Mannafrutti ÄR GOTT. Faktiskt. Vare sig du kallar den mellanmål eller godis. Det finns säkert personer som tror på reklamen och äter den i tid och otid och det är inte särskilt smart, men att låta ett barn äta det lite då och då är nog lika ofarligt som en stor glas kall O´boy med nybakade kanelbullar. Att sen skriva att *det är nyttigare med hemmagjord risgrynsgröt med färska bär, är lite korkat. Klart det är, men säg det till ett barn under en stadspromenad att han / hon får vänta tills man kommer hem, så mamma / pappa kan koka den där gröten och servera färska bär till, eller kanske köpa bären först och kanske även grötris, för det är kanske inget man alltid har hemma. Sen är ungens hela dag förstörd !! Vad jag vill säga är : var lite smidiga, tjejer, ingen barn har dött av en bägare Risifrutti lite då och då !!

    1. lailahogfeldt

      Jag förstår vad du menar. Själv skulle jag hellre ge mitt barn en frukt istället för att ge mina barn ett paket Risifrutti under vår stadspromenad. Men alla är vi olika och alla gör som de själva tror är bäst för sina barn. Dock har jag ofta med mig en banan då det är en väldig smidig frukt att ge till sina små när de blir hungriga =) KRAM!

    2. M

      Hej eva N. Önskar att du läser noggrannare innantill. Jag har skrivit att ”det är GODARE med hemlagad risgrynsgröt med färska bär”. och inte nyttigare såsom du påstår 🙂

      1. eva N

        Förlåt, du har rätt, men det var en felskrivning. Konstigt att det var det enda du hängde upp dig på. Att jag i mitt inlägg faktiskt förespråkar en eller annan risifrutti lite då och då, hade du inget emot och i samband med det insåg du inte att jag faktiskt skrev fel. Idag finns det inget i handeln som är avsett för barn, som är speciellt nyttigt, för det som *inte innehåller socker* innehåller sötningsmedel och DET skulle jag aldrig ge något barn. Återstår att köpa barnet en frukt och tillaga mellanmålen hemma.

  3. Lotta

    Finns ju de som köper chokladpuffar och till sina barn som de ska ha till frukost och mellanmål så jag är inte förvånad över att de ger barnen Risifrutti. Helt obegripligt…

  4. Louise

    Min dotter har smakat av sin kusin en gång. Hon fick kväljningar & spottade ut ? Hon tyckte inte att de va gott. & jag håller med det är alldeles för sliskigt.

  5. Jaana

    Jag tänker… är d någon (läs vuxen) som inte förstår att d innehåller socker o då troligen en hel del. Har man nångång smakat risifrutti förstår man hur mkt d är . Den är ju ganska söt om man säger så.

    1. lailahogfeldt

      Ja tyvärr är det många som tror att det är ett vettigt mellanmål :/ Men håller med dig, för mig är det självklart att det inte är nyttigt =) Kram!