Laila Högfeldt

Utskälld på Familjeparkering

fsmiljeparkering

Familjeparkeringar är till för: Just det… familjer.

Idag såg jag en ung tjej som parkerade sin bil i en familjeparkeringsruta UTAN att ha ett barn med sig. Fram kom en ursinnig kvinna och skällde ut den unga damen. Jag blev väldigt chockad. Jösses vad arg man kan bli av ett I-landsproblem. Är det verkligen lika illa att ställa sig på en familjeparkering som att ställa sig på en handikapp parkering? Jag tycker inte det.

Som mamma med egna barn önskar även jag stå på en familjeparkering. Säkerheten är högre då framförallt Philip har nära till en trottoar och slipper gå över parkeringen. Men jag skulle aldrig få för mig att skälla ut någon som står parkerad där utan barn.

Vad tycker ni kring hela familjebilsparkerings-situationen? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    Den kvinnan som var arg var redan arg inombords innan hon kom till parkeringen. Där fann hon tyvärr ngn som hon kunde skrika ut sin ilska på. 🙁

  2. Bella

    Anledningen till att det finns Familjeparkering är inte först å främst säkerheten.. Det är för att dom rutorna är större och har mer mellanrum till bilarna bredvid, så man skall kunna ta in och ut barn ur bilstolar utan att slå i bildörren i bilen bredvid. Det är inte lätt när man har små barn och det är trångt mellan bilarna. Saker kommer till av en anledning. Därför skall man inte ignorera det..
    🙂

    1. lailahogfeldt

      Jag förstår vad du menar =) Om det bara är för att rutorna är extra stora för att få mer mellanrum mellan bilarna borde de göra rutorna längre bort från entren, för i så fall skulle inte alla ”lata” ställa sig där. =) Oavsett så känns det fortfarande som ett I.landsproblem, blev lite chockad när kvinnan började skrika så, haha =) Det finns väll värre saker att göra menar jag 🙂 STOR KRAM!

  3. Tanja

    Fast jo jag hade nog kunnat göra det om det intw fanns någon annan ledig ? Det är värdelöst trånga parkeringar . När man är själv med båda barnen o folk parkerar in en. Många gånger jag ej kunnat få in babyskyddet då folk ställt sig så nära att jag ej kunnat öppna dörrarna. Så då är det kaos ???

  4. Annsofi

    Jag kan väl tycka att dem är just till för barnfamiljer för varför skulle man annars behövt göra dem om det ändå är så att alla kan stå där. Då kan man lika gärna göra dem ”vanliga” parkeringsrutorna lika stora som familjerutorna är så hade ingen behövt att bli utskälld !!

    1. lailahogfeldt

      Ja eller flytta rutorna längre bort från entren i så fall och göra en trottoar längst parkeringen. =)

  5. Karin

    Man kan ju aldrig veta om hon ska hämta någon med barn…. Så är det väl inte i de flesta fall, men säg att hon har kompisen med ett gäng ungar inne i butiken, och kommer för att hämta dem.
    Att då åka på en råutskällning är väl inte så jättekul direkt…
    Vet för överigt flera som blivit utskällda för att de parkerat på handikappruta också. – Som HAR tillstånd, och det ligger synligt i rutan.
    Ett parkeringstillstånd får man inte om man inte har skäl att få det. – Men det finns folk som anser sig ha större rätt att avgöra det än hela raddan med personer som är inblandade i att ett intyg skrivs ut tydligen.
    De flesta av dem tittar inte ens i rutan på bilen om det finns ett tillstånd innan de börjar påpeka att personen inte får stå där, och drar igång i hundraåttio…
    .

    1. lailahogfeldt

      Ja man vet ju aldrig =) Ja men precis, man vet ju sällan bakgrunden till allas liv. Tack för att du delar med dig 🙂 Kram!

  6. Johanna

    Jag kan reta mig pa folk utan vagn ovh barn som .ställer sig där men skulle inte skälla ut. Faktum är ju att de får stå där med. Själv skulle jag inte det om inte barnen var med, men kan ju inte hålla alla med ett samvete

  7. Ramona

    Absurt beteende av kvinnan som skällde ut. Nu blir man bara mer sugen att ställa sig där – UTAN BARN.

  8. Maria 7 barns mamma

    Jag tycker att familjeparkering är för dom som har barn i bilen, men skulle nog aldrig kunna skälla ut någon, lat het ska inte drabba de andra!

  9. Madeleine

    Namnet säger sig själv. Å bilden visar det ännu tydligare vem dessa parkeringar bör brukas av. Jag tycker det är elakt av sin egen lathet att låta en barnfamilj stå på ett mindre säkert ställe bara för att är lat och orkar inte gå några extra steg.

  10. Hannah

    Istället för att skälla ut varandra så kan man väl införa böter iaf på de bilar som man ser inte har bilbarnstolar. Då kan man ju iaf vara säker på att inga småbarn finns med. Och finns det ändå småbarn med på den bilresan så förtjänar föräldrarna tio gånger så hög böter pga ingen bilstol. Men sen kan man faktiskt inte kontrollera alla andra som åker dit med tomma bilbarnstolar. Var och en får faktiskt ta ansvar och ställa sig på rätt plats. Folk gör alltid fel, men det tar sjukt mycket energi att rasa över det. Jag hade nog kanske påpekat om jag sett en person göra Så, att ”du den här parkeringen är till för familjer” bara för att visa damen att hon inte är osynlig. Men mer än så hade jag inte brytt mig. Det finns ingen garanti att jag alltid får plats på en familjeparkering ändå, och det är jag beredd på.

  11. Emma

    Om man inte har barnen med sig så kan man stå någon annanstans men har man dock med sig barnen så får man står där tycker jag iallafall

  12. Anna Munkhammar

    Jag tycker att det är overkill att skälla ut faktiskt. Jag har stått när jag köpt stora grejer som jag vill få in i bilen utan att repa andras bilar. Det är bra med familjeparkeringar för vi med icke familjer är rädda att få repade bilar av barn som bara smäller upp dörren ?

  13. Erika

    Lite överdrivet kanske att skälla ut för en sån sak nu vet inte om det var den enda eller om det fanns fler bredare parkeringar, men klart man ska visa lite respekt att dom behövs till barnfamiljer.

    Jag ställer mig nästan alltid där de är mer tomt p.g.a. att vi inte vill att någon ska slå upp dörren på våran ganska nya bil och repa den + när min pappa är med som behöver öppna dörren fyllt ut för o ta sig in / ut p.g.a. svårigheter så behövs mer spejs men då släpper jag av honom o åker o parkerar om det är trångt/mycket folk.
    Men jag skulle aldrig skälla ut någon så 😛 lite pinsamt!

    1. lailahogfeldt

      Ja precis, så gör jag också =) Åh tråkigt med din pappa, men det är ju jättesmart att släppa av honom först. Nää skulle inte heller skälla ut, känns lite väl kanske =) KRAM!

  14. Jaana

    Rätta mig gärna om jag har fel ,men dessa parkeringar är väl mer till för att man ska kunna öppna sin/sina dörrar helt så att man lätt får ur/in barn o dess stolar. Sen kanske d även finns en tanke att dom är nära ingången. Skulle inte skälla ut ngn men jag tycker ändå man ska respektera att d är barnfamiljsparkeringar..

    1. lailahogfeldt

      Jo men så är det också =) Så att man ska kunna öppna dörren och sätta in babyskyddet, komma fram med barnvagn etc. Du har helt rätt =) Dock tycker jag att parkeringarna som brukar vara längre bort alltid brukar vara tomma (i alla fall i Borås) så vill man ha en större parkering kan man ju även ställa sig en bit bort där inte så många står och ställa sig i en ruta där inga bilar finns parkerade runtomkring. Jag tycker absolut att man ska respektera, men känns lite väl att bli fly förbannad tycker jag =) haha =) Stor kram! =)

    2. jenny

      Å att slippa gå på parkeringen med småbarn. För min del kan de vara längre bort, bara jag kan öppna dörren helt (lr mer än på ”vanlig ”) så bilbarnstolen kommer in/ut och att det är gångväg till affären.

  15. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Har aldrig nyttjat såna själv, fanns inte när sonen var liten. Tänker väl så här att är man ung och kan gå obehindrat kan man gott låta familjer ställa sig där. Skulle aldrig skällt ut någon om jag hade småbarn heller. Men vet folk som skällt ut pensionärer för de ställt sig på familjeparkeringar och där känner jag faktiskt att många pensionärer kanske har rätt att nyttja parkeringen. Många äldre kan ju inte gå och behöver mer utrymme. Många gånger är de ju lika oskyddade som barn så tycker att äldre och barnfamiljer ska nyttja platserna där nära ingången, eller så skulle butiker ha avsedda rutor även på pensionärer.