Laila Högfeldt

Tips på hälsosamt bröd!

Tidigare har jag pratat om hur mycket dolt socker det finns i vår vardagsmat.

Hönökaka innehåller 11 gram socker/100 gram och lingongrova 9,5 gram socker/100 gram. Vet ni hur mycket socker det är? För att få lite perspektiv på det hela så innehåller ju Coca-cola 11 gram socker/100 gram. Ingen ger ju sina barn coca-cola till frukost (hoppas jag?). Ändå äter massor av barn i hela Sverige Hönökaka till frukost varje dag.

När jag köper bröd tittar jag alltid på hur mycket socker brödet innehåller per hundra gram. Jag köper aldrig bröd till vardags som innehåller mer än 3 g socker/100 gram. Visst kan vi köpa Hönökaka ibland, men de få gångerna per år kan jag räkna på min hand.

Ofta brukar surdegsbröd innehålla låg sockerhalt. Idag köpte jag den här från Pågen som innehåller 0,5 gram socker per hundra gram vilket är toppen! =)IMG_20170716_124157_976

IMG_20170716_124306_207


Igår kväll landade vi åter i Sverige. Borta bra men hemma bäst, givetvis =)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. eva N

    Jag har längre undrat varför det i Sverige finns socker eller sirap i vanligt matbröd, när det är det onödigaste som finns, förutom kanske det lilla socker som behövs till jästen. Ingenstans i andra länder från Tyskland (jag vet inte hur Danmark har det) och neråt i Europa, i Afrika eller andra världsdelar ha dom sötat matbröd. Jag vet att många tycker om det, alla barnen i vår familj till exempel, men med tanke på just barnens tänder borde sötat matbröd försvinna från hyllorna en gång för alla.

  2. Susanna

    Tack för brödtipset! jag får testa Levain brödet när jag kommer hem. Typiskt med hönökakan! Mina barn älskar det och ser fram emot att äta när vi kommer till Sverige. Jaja….

    1. lailahogfeldt

      Så klart att ni ska äta Hönökaka när ni är på besök i Sverige =) Skillnaden är ju att ni är på semester, det är värre med de barn som äter Hönökaka till frukost varje dag, året om =) <3 Kram!

  3. Fredrik Wahlström

    Jag förstår inte hur du kan rekommendera en limpa. Som åker runt i lastbil i hela Sverige. Jag skulle gå till din lokala bagare.

    1. lailahogfeldt

      Jag förstår din frustration över att jag rekommenderar en limpa. Alla har vi dock inte tid att baka nybakat bröd varje dag och för oss småbarnsfamiljer som gärna vill köpa en limpa så rekommenderar jag att de ska välja en limpa med mindre socker i framför en med mer socker =) Hoppas att du förstår vad jag menar =) Kram!

  4. Dema, nu är han här

    Jag tycker det är hemskt med allt socker i brödet! Här gillar bara barnen typ limpa och rostbröd. Jag är därför glad att jag börjat baka eget bröd åt dom! Visst det är bröd med vetemjöl i, men då är det bara lite honung i som sötning.

    1. lailahogfeldt

      Så mycket bättre att baka om man har möjlighet till det =) Heja dig! STOR KRAM och grattis till din lilla bebis! <3