Laila Högfeldt

Att tänka positiva tankar

Ni är några som undrat hur man ska göra för att börja tänka per positivt.

 

Här kommer några tips på saker ni kan göra:

Ställ din väckarklocka 15 minuter tidigare än vad du brukar gå upp. Gå upp vid första ringningen! If you snooze you lose! Nu kanske ni har semester och inte behöver ställa klockan, men spara inlägget till när rutinerna med jobb/plugg är igång igen =)

Gå fram till ett fönster, sträck på hela kroppen, armarna upp i luften och säg ”Idag kommer att bli en grym dag”. Jag vet att det kan kännas lite lustigt men det kommer att prägla er dag, jag LOVAR! =)

 

Sedan kan du reflektera över:

Varför är jag just lycklig över mitt liv? Jag brukar tänka att jag är tacksam för min fina familj (Niclas, William och Philip), att mina föräldrar och syskon lever, att jag kan handla mat utan att räkna kronorna, att vi bor i ett fint hus, etc.etc. Vad är just ni lyckliga över?

Vad är jag glad för just nu? Just nu är jag glad över att få vara på semester med min familj. Men det skulle också kunna vara en liten sak som ”Jag är glad över att jag såg en så bra film igår”.

Vad njuter jag av just nu? Just nu njuter jag av att vara med hela min familj. När jag precis har varit sjuk så njuter jag alltid övre att jag är frisk, haha =)

Vad har jag lovat mig själv att göra just idag? T. ex. Jag ska INTE småäta massa godis!! Eller.. jag ska gå en PW på 5 km.

Vad kan jag göra för att dagen idag ska bli bättre än igår? Ska jag plocka undan den där väskan som legat framme i två veckor sedan jag kom hem från resan så att jag slipper störa mig på den varje dag? Ska jag åka iväg till gymmet som jag tänkt göra i flera dagar men aldrig fått tummen ur? Let´s do it =)

Bild 2016-09-09 kl. 13.21 #6

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Hej! Älskar din blogg och alla bra tips man får? Kan du inte ha en frågestund när du hinner? Tror att många hade tyckt att det var kul!
    Sen är jag nyfiken på din familj, växte du upp med båda föräldrarna, hur många syskon du har, eftersom din pappa är läkare jobbade han mycket när du var liten? Haha ja en massa frågor, och sen lite om ditt ursprung hade varit jättekul att läsa! Du ser ju väldigt svensk ut, hade aldrig gissat att din pappa är arab 🙂
    Njut av er semester!

    1. lailahogfeldt

      Hej Lina,
      Vad gullig du är! TACK!! Jo jag kan absolut ha en frågestund snart =) Jag växte upp med båda mina föräldrar till jag var 14 år, då skiljde de sig. Jag har 3 syskon och ja, min pappa jobbade mycket när jag var liten. Eftersom att han forskade i 10 år så tog det mycket tid… <3

      Haha, ja, jag får ofta höra att jag ser väldigt svensk ut. Man anpassa sig efter klimatet där man bor antar jag =) Tack bästa du! STOR KRAM!