Laila Högfeldt

Så håller jag mig i form under semestern

phuket

– När man reser så innebär det ju ofta en hotellfrukost som vimlar av en massa goda saker i mängder. Rostat bröd med marmelad, nutella, pannkakor, våfflor, donut, muffins, croissanterna etc. Allt det där hoppar jag över. Istället äter jag en smörgås som är rik på pålägg. Till det tar jag kaffe med mjölk och en tallrik bredvid med massa frukt. =)

 

– Jag köper alltid frukt som jag tar med mig ner till stranden eller ha som snack i handväskan. Då slipper jag bli så där panikhungrig och då är det lättare att göra ett hälsosamt val när det är dags att äta lunch. Även perfekt att ge till barnen när de behöver fylla på deras energidepåer =)

 

-Under varma dagar är det jätteviktigt att jag dricker så att kroppens vätskedepå håller sig jämn. Pappa har alltid sagt att när man känner sig hungrig så ska man alltid dricka vatten. För ibland vet kroppens signaler inte om vi är hungriga eller bara törstiga. Om vi sedan dricker vatten och efter några minuter fortfarande är hungriga, då är det dags för att äta =)

 

-Jag brukar joina barnen med att leka. Antingen leker vi i vattnet eller bygger ett sandslott. Det ger väldigt bra träning, haha =)

– Vi brukar leta upp en middagsrestaurang på Tripadvisor, sedan går vi oftast dit även om det är några km. Då får vi lite extramotion samtidigt som det är skönt att röra lite på sig. För att inte glömma att man utforskar staden på ett helt annat sätt än om man susar förbi i en taxi. =)

 

– Jag försöker att varva ner. Jag har ju trots allt semester så om det är någon gång jag ska passa på att vila så är det nu. Ingen förväntar sig att jag ska vara lika nyttig på semestern som hemma. Jag njuter, umgås, skrattar och äter gott minst ett mål varje dag! Vad vore semester annars? =)

IMG_0188

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Är jättedålig på att dricka vatten och kan absolut tänka mig att det är en signal som gör att kroppen ropar att man ska dricka. Alltså jag dricker inget annat heller. Sammanlagt kanske jag dricker 3 glas på en dag, inte medvetet utan jag känner mig aldrig törstig det är som jag saknar den funktionen. Imorgon ska jag se till att ta med mig en flaska med vatten, tänkt det länge men som du skriver det är viktigt.