Laila Högfeldt

Skönhetsgrunder – Contouring ♡

Jag kom på att det var väldigt länge sedan jag gjorde ett inlägg i min skönhetsgrunder – serie. Hittills har jag delat mina bästa grundtips för hur du hittar rätt foundation, hur du blir ett concealerproffs och allt du behöver veta för att sminka dina ögonbryn.

Idag tänkte jag gå dyka djupare ner i mina trix för just contouring. Om du aldrig har testat att contouring innan så kanske det är dags nu? Det är inte alls svårt och du behöver inte extrem-måla hela ansiktet i olika färger, utan gör det så enkelt du bara kan. Här kommer mina bästa tips för saker som man bör kunna när det gäller contouring.


Bronzer & Highlighter

Som jag skrev här ovan så behöver du inte ha foundation i 10 olika färger för att contoura ansiktet. Det enda du behöver är en mörkare och ljusare färg. Det finns både flytande och i puderform. Har du väldigt torr hy rekommenderar jag flytande färg då det lättare blandar sig med din hud och inte gör den så torr. Har man normal – fet hy rekommenderar jag bronzer & highlighter i puderformat. Innan du börjar med contouring så är det bra om du har applicerat foundation först. 🙂

 

Färg

Lika viktigt som det är att använda rätt färg på sin foundation så är det viktigt att även skuggorna har rätt färg. Detta för att det både ska se naturligt men samtidigt få en fin look. Tumregeln här är att alltid använda en bronzer som är två steg mörkare än din egna hudton och en highlighter som är två steg ljusare.

 

Verktyg

Om du ska använda en flytande bronzer rekommenderar jag beautyblender. Använder du puderformat rekommenderar jag en borste till den mörka skuggan som har raka men smala kanter, exempelvis som den HÄR, eller en borste med sneda kanter men som ändå är smal, exempelvis som den HÄR. Till highlighter brukar jag föredra en mer fluffig men liten borste, exempelvis den HÄR.

 

Börja

När du har rätt smink och sminkborstar är det bara att sätta igång. Börja med att svepa borsten där jag har märkt ut på bilden här nedan. Var noga med att använda lätta svepningar så att sminkningen inte blir så tung. Det är lättare att applicera lite i taget än att dra på massor och sedan försöka få bort det.

 

Contouring

 

Blanda ut

Nu är det dags för att sudda ut. Du vill ju inte att din hals och ditt ansikte ska ha två olika färger, så se fortsätt svep med borsten ner mot halsen för att blanda ut sminket mot din hud. Se även till att blanda ut sminket mot hårfästet. Det är inte snyggt när man ser ett streck mellan ansiktet och håret. Blanda även de två skuggorna med varandra på ansiktet,

 

Misstag!

Se till att inte använda cirkelrörelser när du applicerar bronzern på kinderna eftersom att du då kommer att få en rund mörk fläck längst fram på kinden. Använd istället en rörelse som för borsten fram och tillbaka på en linje. Ett annat tips är att inte sminka med bronzer för nära ögonen, det får ögonen att se mindre ut än vad de faktiskt är. Jag brukar alltid försöka få highlightern som ett hjärta i mitten på ansiktet eftersom att det visat sig vara ett fint skönhetsdrag enligt studier.

 

Så där! Det var allt! Nu har ni alla grunderna för att sätta igång och cotoura ansiktet. Dessa tips är en bra start för någon som inte är så bekväm med contouring. =)

 


Läs även:

Recension av contouring kit 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.