Laila Högfeldt

Det är sjukt hur svenska rättsväsendet fungerar

Jag gillar egentligen inte att gå in i politiska debatter här på bloggen, men nu känner jag att jag måste säga ifrån och göra min röst hörd. Inte för att min röst kommer att göra skillnad, men tillsammans kan vi alla göra skillnad!

 

20170531_103619

Jag tycker att det är helt sjukt att pengar är värt mer än ett människoliv. Tycker inte ni att det är sjukt? Att våldtäkter bestraffas mindre än fildelning.

Detta handlar ju endast om att rika män ligger bakom Swefilmer, män som har tjänat pengar på att investera pengar. Ingen förlorar pengar på att någon blir våldtagen, därför finns det inget intresse av händelsen. Men fuskar du med pengar, ja då ska du straffas hårt! Våldtar du ett barn, nej då är det inte lika viktigt, enligt den svenska staten. 

 

Vad jag kan utläsa när jag ställer brotten mot varandra är att de inte bedöms utifrån vad som gjorts, utan mot vem man gjort det mot. Ekonomiska brott mot stat och stora företag har alltid bedömts hårdare än våldsbrott..  Jag tycker att det är sjukt. 

 

Vad tycker ni?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna håkansson

    Jag håller med det är verkligen SÅ FEL. Det hemska är att det är ju tom massa våldtäcksmän som går fria och inte får straff överhuvudtaget. I sverige är det högre straff på ekonomisk brottslighet än mord. Det är så sjukt allting ?

  2. Maria

    Jag håller med! Helt sjukt! Jag så är trött på detta, det är förnedrade mot den som har blivit attackerad, och att de som har begått brottet har det bra och får inget riktigt straff :O Hade varit bra om du hade skrivit om sånt mer:)

    1. lailahogfeldt

      Ja.. så sjukt! Jag blir så arg när jag tänker på det. Jag vet.. kanske ska börja ta upp lite mer samhällsdebatter =) Haha =)