Laila Högfeldt

Philip 1,5 år idag!

Tänk att min lilla bebis blir 1,5 år idag. Tiden går så fort! Här kommer lite bilder från nyfödd till idag och längre ner skriver jag lite mer om hans utveckling =)

IMG_7836

0 månader 

IMG_79211

3 månader

IMG_0722

5 månader

IMG_4691

8 månader IMG_8995

1 år

20170210_104201

1 år och 2 månader

IMG_20170529_134857_413

1,5 år! =)


Det är så kul hur alla bebisar är olika. Alla barn är unika just på sitt eget sätt och det är så roligt och fantastiskt att se! Jag tänkte skriva lite om hur Philip är just idag. 

♥ Längd: 87 cm

♥ Vikt: 15,3 kg

 

♥ Sömn: Philip sover fortfarande inne hos oss. Han somnar oftast runt åtta tiden på kvällen och sover fram till sju på morgonen. Han nattammar fortfarande.

På dagarna sover han en stund runt lunchtid, allt mellan 40 minuter upp till två timmar.

 

♥ Mat: Han älskar att äta gröt till frukost. Jag brukar koka gröten på havregryn och mjölk. Ibland äter han vaniljkvarg (osockrad) med granola (också osockrad).

Mellanmål: Frukt eller bär.

Lunch äter han samma mat som oss.

Mellanmål samma som ovan.

På kvällen äter han också samma mat som oss.

 

♥ Skills: Han har börjat att förstå vad vi menar och kan lägga tillbaka en sak om vi ber honom. Han kan även säga små korta ord som ”Hallå”, ”Hejdå”, men även härma ljud när vi pratar. En gång sa min kompis ”Jag är trött”, då gick han runt och sa ”jag är trött, jag är trött”, haha =) Så gulligt =)

♥ Favorit: Så fort musik kommer på blir han jätteglad! Han älskar också att busa med storebror. Han tycker om att klappa händerna och sjunga sånger som ”Mormors lilla kråka, hjulen på bussen, lilla snigel” etc.

♥ Impopulärt: Han har börjat visa exakt vad han vill och inte. Får han inte som han vill så skriker han samtidigt som han spänner hela kroppen och ansiktet blir helrött. Han gillar inte när mamma går iväg och han blir lämnad med någon ”annan som inte är mamma”.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dema-Gravid i v 33

    Grattis Philip! Häftigt att se vilken skillnad det är på 3 och 5 månaders bilderna. Påminner en om att man ska ta tillbaka på spädbarnstiden? hoppas du får en bra tisdag:)