Laila Högfeldt

Blåbärs-lime Cheesecake (Vegan / GF / Paleo)

IMG_20170427_114838_484

Detta recept är riktigt häftigt! Botten smakar som en seg kaka och fyllningen är härligt fluffig och krämig. Så sjukt gott och den innehåller bara ingredienser som kroppen blir glad av. Som topping kan du lägga på vilka färska frukter du vill, jag tog bara blåbär och hallon idag eftersom att det var det enda jag hade hemma, haha =)

Jag älskar denna raw food cheesecake och den får mig att må bra både när jag äter den och efteråt – inte som när jag känner att ”WOW- där åt jag precis en sockerbomb”. – Förstår ni vad jag menar? Och ja, hälsosamma fetter i både nötter och kokosolja, kan det bli bättre? Jag älskar det! =) =)


Du behöver (12 bitar)

Botten:

2 dl valnötter

1 dl mandel

20 st dadlar

1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt

1 nypa himalayasalt

1 tsk vatten om det behövs till blandningen

 

Fyllning:

6 dl cashewnötter, blötliggandes över natten eller minst 7 timmar

4 msk honung eller lönnsirap

2 tsk vaniljextrakt

4 msk limejuice

5 msk kokosolja

1 tsk limeskal för granering

2,5 dl blåbär


Gör så här:

♥ Lägg alla ingredienser till botten i en matberedare och mixa tills allt är väl blandat. Tryck ut botten i en form med löstagbara kanter. Använd en liten form, max 18 cm i diameter. Använder du en större form rekommenderar jag att du dubblar receptet då cheesecaken annars blir väldigt platt.

 

♥ Ta de blötliggande cashewnötterna och häll ut vattnet. Mixa dem till en slät kräm med hjälp av en matberedare. Häll i limesaft, honung/sirap, vaniljextrakt och kokosoljan. Blanda till en slät kräm. Smaka av och lägg i mer honung/sirap om det behövs.

♥ Bre ett lager fyllning på botten, ca 1 cm tjock. Ställ sedan cheesecaken i frysen i 30 minuter.

♥ Under tiden kan du hälla i blåbären i den återstående fyllningen och blanda väl i matberedaren. Ställ in i kylskåpet tills dess att 30 minuter har gått.

♥ När 30 minuter har gått tar du ut cheesecaken ur frysen, bre på blåbärsfyllningen, täck med plastfolie och ställ in i frysen i tre timmar.

♥ Efter tre timmar har gått kan du ställa in den i kylskåpet där den kan förvaras i upp till en vecka. Vill du kan kakan vara i frysen i upp till en månad. Ta i så fall ut en och ställ den i kylskåp en tid innan du ska äta den.


IMG_20170427_112601_222

IMG_20170427_114900_480

IMG_20170427_114923_983

IMG_20170427_114838_484


Gillade du receptet? Läs även:

RAWFOOD CHEESECAKE MED CITRON OCH HALLON

DIY: GÖR TAVLOR SJÄLV!

MINA TRIX FÖR ATT UNDVIKA SOCKER

Länkarna innehåller adlinks
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.