Laila Högfeldt

Älska det du köper!

 

Många av mina tjejkompisar säger att de önskar att de hade mer pengar till inredning. Jag däremot vågar påstå att man faktiskt har pengar till inredning om man börjar tänka på vad man faktiskt köper. Därför tänkte jag skriva ett inlägg om hur jag tänker kring inredning när jag shoppar =)

Köper du någonting som du tycker är så där fint, men bara för att det är billigare så är det för det första slöseri med pengar, men även att du måste ha någonting hemma hos dig som du faktiskt inte gillar och kommer att tröttna på efter några veckor. Köper du istället saker som du älskar, så kommer du att älska ditt hem. För de sakerna kommer alltid att ha en plats och du kommer aldrig sucka och tänka ”varför köpte jag detta”. På lång sikt kommer du alltså att spendera mindre pengar =) Det gäller både stora som små inköp. Det är väldigt lätt att tänka ”några kronor här och några kronor där” på inredning som du inte älskar, men som faktiskt inte är så illa. Men alla dessa små impulsköp blir faktiskt en stor summa på lång sikt.

Om vi ponerar att du lägger 250 kr i snitt per månad på slumpmässig inredning så blir det 3 000 kronor som du kunde ha köpt något riktigt fint för och som du verkligen ville ha!

Jag menar inte att du inte kan hitta billiga saker som du verkligen älskar, för det kan du! Däremot ska inte prislappen vara anledningen till att du köper inredningen! =) Jag tror också att det är en stor anledning till varför jag trivs så bra här hemma. Jag har slutat att köpa massa krimskrams som får duga tills vidare, så som jag gjorde när jag var yngre. Istället väntar jag tålmodigt och köper det jag verkligen vill ha. =)

 

 

tumblr_static_tumblr_static_7da8lwwp8so40480ccg4sw8cw_640

På tal om inrening. Tänk om man bodde med en utsikt som är häpnadsväckande liknande den på bilden ovan. Hur coolt vore inte det? Som att ha en stor levande tavla på väggen. =)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Norahsmamma

    Helt rätt, så bra skrivet! Exakt min inställning med:) Skrev ett inlägg om småhandlandet.. (en latte om dan och du blir fatting som f*n) många köper småsaker men inte exakt det de vill ha och sedan finns det inget pengar kvar till de där köpen man faktiskt vill ha…Ha en fin dag!