Laila Högfeldt

Vardagsmotion Tips!

Som tvåbarnsmamma är det väldigt svårt att få tiden att gå ihop ibland. Mitt nyårslöfte var att jag skulle träna mer, men finns tiden? Ja, ibland, men oftast inte.

En sak som jag har börjat med nu igen för att ”motionera lite extra” är att när jag går små promenader, ex  hämtar William på skolan (2 km enkelväg) så sätter jag på mig vristvikter runt magen. Jag tar alltså en vristvikt och sätter den fram och den andra sätter jag bak och hakar fast dem i varandra med kardborrebandet. Beroende på storleken på magen så kan man ju välja hur mycket man ska dra åt dem. Jag vet att jag gjorde så efter en graviditet och då är ju magen lite större, då gick vikterna inte hop på sidan utan då blev det att en vikt satt fram, en satt bak och på sidorna var karborrebandet som ett ”streck” om ni förstår vad jag menar? Idag så är ju min mage tillbaka i ursprungsläget så då spänner jag åt remmarna så att vikterna sitter mot varandra.

Jag testade att sätta vikterna runt benen en gång men det blir alldeles för tungt för att orka gå en promenad för mig. Men runt magen blir det perfekt, det är som att släpa på tre kilo mer bara, inte alls farligt men ändå så ger det lite mer än om man bara går vanligt. =) En annan bra sak med vikterna är att ryggen blir rak, det finns ingen risk att man går säckigt med vikterna runt magen  =) Så två flugor i en smäll 😀

 

IMG_20170403_115113_355

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
      1. Johanna håkansson

        Ah så smart. Ej sätt sådant magbälte. Var köper man det ? Haha får ha utan på kläderna senaste modet ju ??. Hört den finns såna man kan sätta på anklarna, fötterna. Hade velat testa lite i affären innan man köper. Jag är stört förkyld nu men annars går jag 1
        Timme om dagen så jag borde iof förbränna bea tycker jag ???. Kram

  1. Maria 7barns mamma

    Härligt med motion dessutom blir man piggare oxå, kanske gå omvägar på vägen hem så de blir lite längre o gå, likaså när du hämtar oxå, att du går 20 min tidigare.. då hinner man rör på sig.. ja brukar alltid gå en promenad på 40 min när ja lämnat, om de inte regnar.

    1. lailahogfeldt

      Ja men eller hur =) Haha ja! Det är inte alltid jag har lite tid över för att gå en promenad, men ska definitivt försöka få in en bättre rutin på vardagen =) Stor kram!!