Laila Högfeldt

April – Gravid – skämt, är det okej?

I såg jag att en bekant hade lagt ut ett aprilskämt om att hon var gravid och fick så otroooligt mycket skit för det. Folk skrev att det är ett osmakligt skämt och att man ska visa respekt och empati för dem som är ofrivilligt barnlösa.

Vad tycker ni? Är det okej att dra ett första april skämt om att man är gravid? 

Jag tycker att hela debatten är helt sjuk! Jag förstår inte hur andra människor kan bli kränkta av ett sådant skämt? Vad rör det någon om att någon annan är gravid? I så fall skulle det såra lika mycket om hon skulle skriva ett inlägg om att hon ÄR gravid. Jag menar, man blir ju i så fall lika sårad i fall hon skulle vara gravid på riktigt.

Hon driver ju om sig själv, ingen annan! Hon driver ju inte om att hon inte kan få barn utan hon drar ett aprilskämt om att HON är med barn. Det hade varit skillnad att driva om att man ”inte kan bli gravid” eller att man ”fått missfall”.

Är skämtet jobbigt, bläddra vidare! Det är ju inte direkt så att man måste resa sig upp och lämna ett rum för att slippa, så som man behövde förr i tiden. Idag räcker det att scrolla vidare på telefonen och vips så är inlägget borta.

Människor och barn är både med om krig, svält och död och ändå sitter folk här i Sverige och pratar om empati för att någon drar ett aprilskämt om en graviditet. Jag kan slå vad om att samma människor skriver *DÖR* när någonting är roligt.

Ibland känns det som att folk blir kränkta för allt nuförtiden och framförallt att man letar efter saker att känna sig kränkta för. Kan man inte bara ta allt med en nypa salt? 

17499363_693615330819598_7919486681505696869_n


Läs även:

JAG I EXPRESSEN DEBATT

ANMÄLD TILL SOCIALEN

10 KONSTIGA SAKER JAG GJORT SOM UNG

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

    Nej tycker inte det är okej att skämta om. Detta då personerna som faktiskt kämpar dagligen med att bli gravida känner väldigt ledsna när folk skämtar om saken som det är just ett skämt. Något enkelt som man bara blir. Dessa människor blir glada för någons annans skull och sedan inser att allt var ett skämt. Ett skämt som genast gör jävligt ont då eftersom personerna själva kanske inte kan bli gravida, kämpar för att få adoptera eller vad det nu kan vara. Jag har barnlösa vänner som berättat hur det känts när de fått se såna skämt, hur det gör ont in i hela kroppen för att det som dem så gärna vill ha är något någon annan ser som ett skämt.
    Jag tänker att man ska inte skämta om döden för det kan såra, lika lite ska man skämta om liv för det sårar också.

  2. Josefin

    Håller med dig Laila. Jag personligen tycker väl inte att det är ”roligt” att skämta om en graviditet. Alltså, det är ju inte så att man skrattar åt det direkt, finns väl roligare hyss att göra på första april.. MEN jag förstår inte alls när folk blir arga över det. Om det handlar om ”respekt för den enskilda” får man ju verkligen inte skämta om någonting eftersom man då måste ta hänsyn till allas enskilda ömma punkt.

    Ser såå fram emot att följa ert bygge 🙂 Kram!

    1. lailahogfeldt

      Jag håller med om att det inte är roligt, jag skulle aldrig skämta om det :p Men att bli arg känns lite väl :p Precis som du säger =) Åhh vad roligt att du tycker det! Jag väntar spänt på att arkitekten ska återkomma med en ritning 😀 😀 Stor kram!!

  3. Madde

    Jag håller helt med dig! Fattar inte varför man ska ta så illa vid sig av ett sånt skämt. I-lands problem ? Ha en fin dag Laila ?

  4. Hanna

    Jag tycker inte att man ska skämta om det eftersom det är många som tar otroligt illa vid sig. Det handlar om respekt för den enskilda.