Laila Högfeldt

Raw Food Kanelbulle

wp-1490355143037.jpg

Som ni vet så älskar jag att kombinera hälsosamt och gott! Vilket fick mig att göra dessa Raw Food Kanelbullar! De blev så sjukt goda att de tog slut inom loppet av fem minuter här hemma. Inget socker (förutom dadlar), vetemjöl eller annat konstigt utan endast saker som gör kroppen glad! ?


Ca 8 st:

Deg:

1 dl havregryn (glutenfria går också bra) ♥ 2 dl cashewnötter ♥ 1 dl kokosflingor ♥ 1 krm salt ♥ 5 dadlar ♥ 4 msk vatten ♥ 2 krm vaniljextrakt eller vaniljpulver

IMG_2231

Fyllning:

1,5 dl mandlar (blötlägg under natten om du hinner, annars går det lika bra utan) ♥ 2 tsk kanel ♥ 6 dadlar ♥ 2 krm vaniljextrakt eller vaniljpulver  ♥ 1 msk vatten


Gör så här:

 

Deg:

– Kör havregryn, cashewnötter och kokosflingor i en matberedare (mixer).

– Blanda i resten av ingredienserna till en kladdig massa.

– Lägg blandningen på ett bakplåtspapper, läggett annat bakplåtspapper över och kavla sedan degen till en fyrkant. Ställ sedan åt sidan.

 

Fyllning:

– Mixa mandlar i en matberedare så att det blir en mjölliknande konsistens.

– Mixa i resten av ingredienserna till en härlig kräm.

– Bre ut fyllningen på degen och rulla sedan till en rulle.

 

– Ställ in i kylskåpet i 1 h så att rullen stelnar.

– Ta sedan ut rullen och skär i ca 5 cm långa bitar.

– Lägg i gulliga kanelbullsformer. Klar! 🙂

 

Kan förvaras i kylskåp i en vecka 🙂


wp-1490355147775.jpg

wp-1490355151341.jpg

wp-1490355143037.jpg


Gillade du receptet? Läs även:

MÅSTE ÖVERTALA NICLAS..

VÄRLDENS GODASTE OCH KRÄMIGASTE CHIAPUDDING ♥

MINA 9 BÄSTA TIPS FÖR EN FINARE HUD

8 TECKEN PÅ ATT JAG VET ATT JAG ÄR MAMMA

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.