Laila Högfeldt

Planlösning på övervåningen

wp-1490534188330.jpg

I fredags var ju arkitekten här och vi gick igenom hur vi önskar ha planlösningen på övervåningen =)

Jag hade ju tänkt att vi skulle ha kvar vårt sovrum där vi har det idag. Jag har ju precis beställt en heltäckningsmatta för 13 000 kr (som jag snabbt fick ringa och avbeställa i fredags), ägnat en helt helg åt att borra en jättelång takskena längst två väggar i vårt sovrum och köpt superfina sammetsgardiner som håller på att sys upp just nu, etc.

Men efter att ha tänkt igenom övervåningen tillsammans med arkitekten kom vi fram till att vi ska ha alla sovrum där uppe och sedan ha nedervåningen (eller markplan) till en mer allmän yta. =) På så sätt får vi det lite mer privat där uppe och här nere blir mer en våning där man umgås, äter middag etc.

Så här är tanken att vår övervåning kommer att se ut:

Jag och Niclas ska ha ett stort master sovrum med en stor balkong mot sjön, ett eget badrum och en walk-in closet. Vi ska även ha tre sovrum (ett till William, ett till Philip och ett rum till ett potentiellt framtida barn). Sedan ska vi även ha en gemensam toalett till barnen och sist ett allrum där även trappan kommer att gå upp. Jag har lagt ett önskemål om att ha en ganska luftig trappa med mycket ljusinsläpp så att huset blir luftigt och härligt.

Och nedervåningen (där vi bor nu). Den ser i dagsläget ut så som ni ser på bilden här ovan. Tanken är att vi ska ta bort väggen mellan köket och Philips sovrum och göra om rummen till ett stort och öppet kök. Vårt sovrum ska vi göra om till ett kontorsrum, kontorsrummet vi har idag önskar vi ha ett ”gymrum” med yogamatta, en crosstrainer, ett löpband, några vikter etc. Williams sovrum kommer att bli ett stort lekrum där barnen och deras kompisar kan leka. På så sätt har vi barnen nära när vi själva är i köket/matsalen/vardagsrummet så att vi kan hålla lite koll samtidigt som barnen får ett stort rum att leka fritt i =)

Arkitekten kommer att återkomma med en ritning om ca 14 dagar, så då får vi se hur övervåningen blir =) Givetvis kommer jag att visa er då också så kanske ni kan komma med förslag ni med! Ni är ju så himla smarta och duktiga =)

Vad tror ni om allt? Jag har verkligen ingen erfarenhet av att bygga hus! Både jag och Niclas var så lyckliga och vi skålade lite extra i helgen för att vi håller på att skapa ett framtidshus för vår familj där vi kan bo i många, många år! =) Allt känns så bra och så perfekt! =)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.